Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατς ανακοίνωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα του Ιράν χαρακτηρίστηκε επισήμως “τρομοκρατική οργάνωση“.
Μία ημέρα μετά την εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ το γραφείο του Κατς επεσήμανε ότι ο υπουργός περιέλαβε την ιρανική κεντρική τράπεζα, όπως και άλλες τράπεζες της χώρας, στον κατάλογο με τις “τρομοκρατικές οργανώσεις”.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται “στο πλαίσιο της ευρύτερης εκστρατείας που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον του Ιράν”, διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών.
“Μόλις ολοκληρώσαμε ένα σημαντικό στάδιο, αλλά η εκστρατεία κατά του Ιράν δεν έχει ολοκληρωθεί. Ξεκινάμε ένα νέο κεφάλαιο που βασίζεται στις προόδους που σημειώθηκαν από την τρέχουσα εκστρατεία”, επεσήμανε χθες Τρίτη ο αντιστράτηγος του ισραηλινού στρατού Εγιάλ Ζαμίρ.
Το Ισραήλ εξαπέλυσε στις 13 Ιουνίου πρωτοφανούς εύρους επίθεση εναντίον του Ιράν με στόχο να εμποδίσει τη χώρα να αποκτήσει πυρηνικό όπλο, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιδιώκει.