Ιράν:-Η-διεθνής-κοινότητα-για-τον-θάνατο-του-Ραΐσι
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Η διεθνής κοινότητα για τον θάνατο του Ραΐσι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:50

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις ακολούθησαν την είδηση του θανάτου του πρόεδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου που τον μετέφερε. 

Η Χαμάς με δήλωσή της εξέφρασε τα “βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη” της Χαμάς στον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, την ιρανική κυβέρνηση και τον ιρανικό λαό για “αυτή την τεράστια απώλεια”. Επαίνεσε τους νεκρούς Ιρανούς ηγέτες για την υποστήριξη του παλαιστινιακού ζητήματος και της αντίστασης κατά του Ισραήλ και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι “βαθιές ρίζες” του Ιράν θα του επιτρέψουν να ξεπεράσει “τις επιπτώσεις αυτής της μεγάλης απώλειας”.

Από την πλευρά του ο αρχηγός των Χούθι Μοχάμεντ Άλι Αλ Χούθι, με ανάρτησή του εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια. “Ζητάμε από τον Θεό να δώσει στις οικογένειές τους υπομονή και παρηγοριά. Πραγματικά ανήκουμε στον Αλλάχ και σε Αυτόν θα επιστρέψουμε Ο ιρανικός λαός θα παραμείνει προσκολλημένος στους πιστούς ηγέτες του λαού του, με το θέλημα του Θεού”. έγραψε.

Με ανάρτησή του ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντα Μόντι έγραψε: “”Βαθιά λύπη και συγκλονισμένος από τον τραγικό χαμό του Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Η συμβολή του στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ινδίας-Ιράν θα θυμόμαστε πάντα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στον λαό του Ιράν. Η Ινδία στέκεται στο πλευρό του Ιράν σε αυτή την περίοδο θλίψης”.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X: “Η ΕΕ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια για τον θάνατο του (Ιρανού) προέδρου Ραΐσι και του υπουργού Εξωτερικών Αμιραμπντολαχιάν, καθώς και άλλων μελών της αντιπροσωπείας και του πληρώματος σε δυστύχημα με ελικόπτερο. Η σκέψη μας είναι στις οικογένειες”.

Η Τουρκία “συναισθάνεται τον πόνο του φίλου και αδελφού ιρανικού λαού”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, μετά την αναγγελία του θανάτου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί σε δυστύχημα με ελικόπτερο. “Δυστυχώς η είδηση που ήρθε από το Ιράν μας προκάλεσε βαθιά θλίψη”, πρόσθεσε ο Φιντάν σε συνέντευξη Τύπου. “Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε για το ατύχημα, ήμασταν σε επαφή με τις ιρανικές αρχές και κινητοποιήσαμε όλα τα μέσα για να βοηθήσουμε στις προσπάθειες (διάσωσης). Οι σχετικοί θεσμοί, μεταξύ των οποίων το υπουργείο Άμυνάς μας και η αρχή (αντιμετώπισης) καταστροφών AFAD έκαναν το καλύτερο δυνατό, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να έχουμε καλές ειδήσεις”, πρόσθεσε ο Φιντάν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Πακιστανό ομόλογό του Ισάκ Νταρ.

Διαβάστε ακόμη:

Related posts

Η τροπική καταιγίδα Μπέριλ έπληξε το Γιουκατάν του Μεξικού και κατευθύνεται προς το Τέξας

James Rollner

Καταγγελία για θάνατο δύο Παλαιστινίων από τη Γάζα σε ισραηλινή φυλακή, μετά από βασανιστήρια

timesadmin

Ο Ζελένσκι θα παρουσιάσει στον Μπάιντεν “ένα σχέδιο νίκης” της Ουκρανίας

timesadmin

Electrek: Η Tesla θα απολύσει περισσότερο από το 10% του εργατικού δυναμικού της

protothema.gr

Ιεροσόλυμα: Αφέθηκε ελεύθερος από τις αρχές του Ισραήλ ο Έλληνας αστυνομικός

James Rollner

Ταϊλάνδη: Ο πρώην πρωθυπουργός Σιναουάτρα, ο οποίος κατηγορείται για έγκλημα καθοσιώσεως, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση

protothema.gr