Ινδία:-Σε-υψηλό-9-μηνών-ο-πληθωρισμός
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Σε υψηλό 9 μηνών ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός της Ινδίας επιταχύνθηκε με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, δικαιολογώντας την επιφυλακτικότητα της κεντρικής τράπεζας, καθώς πληθαίνουν οι εκκλήσεις για μείωση των επιτοκίων, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 5,49% τον Σεπτέμβριο σε ετήσια βάση, στον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα μηνών, όπως έδειξαν τα στοιχεία του υπουργείου Στατιστικής τη Δευτέρα, σε σύγκριση με το 3,65% τον Αύγουστο και τη μέση πρόβλεψη 5,1% σε έρευνα του Bloomberg μεταξύ οικονομολόγων. 

Η Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί τον Σεπτέμβριο, καθώς άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 6,5%. Παράλληλα, χαλάρωσε τη στάση πολιτικής της, ανοίγοντας την πόρτα για μείωση των επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, ο διοικητής Shaktikanta Das έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι θέλει να μειώσει τον πληθωρισμό στο επίπεδο-στόχο του 4% σε μόνιμη βάση προτού εξετάσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός μπορεί να μετριαστεί τους επόμενους μήνες λόγω των βροχοπτώσεων που είναι πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Η Ινδία κατέγραψε την καλύτερη περίοδο μουσώνων των τελευταίων τεσσάρων ετών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια εξαιρετική συγκομιδή καλλιεργειών, όπως το ρύζι, και ενισχύοντας τις οικονομικές προοπτικές των αγροτικών περιοχών.

Related posts

Ρωσία: Στο 0,3% του ΑΕΠ υποχώρησε το δημοσιονομικό έλλειμμα το α’ τρίμηνο 2024

timesadmin

Η βασίλισσα της σοβιετικής ποπ Άλα Πουγκατσόβα ενδέχεται να χαρακτηρισθεί “ξένη πράκτορας” στη Ρωσία

protothema.gr

Ebury: Αισιόδοξες εκτιμήσεις για τις αγορές στη Βρετανία στον απόηχο των εκλογών

wp-needuser

ΗΠΑ: Η αστυνομία διέλυσε φιλοπαλαιστινιακό καταυλισμό στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας

James Rollner

Ζελένσκι: Οι συμφωνίες με το Παρίσι και το Βερολίνο θα δώσουν ώθηση στις ΗΠΑ

timesadmin

Μεσανατολικό: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός στρατιώτη του σε επιχείρηση στη Δυτική Όχθη

timesadmin