Ούτε ιερό ούτε όσιο αποδείχθηκε ότι δεν είχε ένας 22χρονος, ο οποίος έκλεψε το παγκάρι εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη και, στη συνέχεια, κατέβηκε σαν άλλος… Spiderman στον ιερό ναό από το καμπαναριό.
Ο νεαρός και ο ανήλικος φίλος του συνελήφθησαν αμέσως μετά την κλοπή, καθώς δεν είχαν υπολογίσει ότι θα ηχούσε ο συναγερμός της εκκλησίας. Επιπλέον, ο ιερέας της ενορίας τους είδε να τρέχουν και ξεσήκωσε όλη τη γειτονιά με τις φωνές του.
Μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους, ο 22χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το οποίο τον έκρινε ένοχο για την πράξη της κλοπής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με τριετή αναστολή. Ο 15χρονος, που κατά τη δικογραφία ήταν συνεργός του, παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίκων.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου, οι δύο νεαροί αφαίρεσαν αρχικά 67 ευρώ από το παγκάρι παρεκκλησίου που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου, στη Γερακαρού Θεσσαλονίκης. Δεν αρκέστηκαν, όμως, σε αυτά τα χρήματα. Στη συνέχεια, σκαρφάλωσαν στο καμπαναριό της εκκλησίας. Ο 22χρονος κατάφερε να εισέλθει στον κεντρικό ναό αλλά στο άκουσμα του συναγερμού διέφυγε από το παράθυρο χωρίς να αφαιρέσει κάτι, ενώ ο ανήλικος συνεργός του είχε αποχωρήσει νωρίτερα.
Καταθέτοντας ως μάρτυρας στο δικαστήριο, ο ιερέας της εκκλησίας, ο οποίος μένει σε κοντινή απόσταση, ανέφερε πως μόλις άκουσε τον συναγερμό είδε αρχικά τον έναν κατηγορούμενο να τρέχει, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κουκούλα full-face. «Έβαλα τις φωνές και βγήκε έξω όλη η γειτονιά. Πέντε λεπτά μετά, βγήκε από το παράθυρο και ο δεύτερος νεαρός. Οι αστυνομικοί ήρθαν γρήγορα και τους συνέλαβαν», είπε.
Ο ιερέας συμπλήρωσε πως οι δράστες ανέβηκαν στο καμπαναριό και χρησιμοποίησαν σχοινί για να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας, ενώ προκάλεσαν φθορές σε κάμερα ασφαλείας. «Αν δεν χτυπούσε ο συναγερμός, πιθανόν να είχαν σπάσει και το παγκάρι του ναού», σημείωσε.
Στην απολογία του, ο 22χρονος παραδέχθηκε την πράξη του και ανέφερε πως εκείνο το βράδυ ήταν με την παρέα του σε ένα κατάστημα εστίασης, όπου κατανάλωσαν αλκοόλ. Τότε, από κοινού με τον 15χρονο, αποφάσισαν να κλέψουν χρήματα από την εκκλησία.
«Δεν το έχω ξανακάνει. Σπάσαμε ένα παγκάρι και την κάμερα. Μετά, προσπαθήσαμε να μπούμε στο ιερό, και μόλις χτύπησε ο συναγερμός, τότε καταλάβαμε την πράξη μας», ανέφερε.
* Φωτογραφία αρχείου
Ειδήσεις σήμερα:
Μπαράζ δονήσεων από 4 Ρίχτερ και πάνω στη Σαντορίνη μέσα στη νύχτα – Προηγήθηκε ο πιο ισχυρός έως τώρα σεισμός, στα 5,2R
«Ήταν πια καιρός»: Διάταγμα που αποκλείει τις τρανς αθλήτριες από το να αγωνίζονται με γυναίκες υπέγραψε ο Τραμπ
Με επιτυχία η μεταμόσχευση της καρδιάς του Άγγελου στη Γερμανία – «Το παιδάκι που την έλαβε είναι πολύ καλά»