Θεσσαλονίκη:-Καταδικάστηκε-ο-27χρονος-που-συνελήφθη-για-εξύβριση-στο-αεροδρόμιο-«Μακεδονία»
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε ο 27χρονος που συνελήφθη για εξύβριση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 27χρονος που συνελήφθη την Κυριακή για εξύβριση και απειλή στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Το δικαστήριο επέβαλε στον Ελληνοαμερικανo κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης 14 μηνών, ενώ αποφάσισε να την μετατρέψει σε παροχή κοινωφελούς εργασίας (420 ωρών), καθώς δε συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις αναστολής. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση κατά της απόφασης. 

Σύμφωνα με την κατάθεση της εργαζόμενης στην αεροπορική εταιρεία, το περιστατικό εκτυλίχθηκε όταν ο κατηγορούμενος έφτασε καθυστερημένα και ζητούσε επίμονα να του επιτρέψουν να κάνει check in και να επιβιβαστεί για την πτήση με προορισμό την Λάρνακα, παρόλο που οι πόρτες είχαν κλείσει και η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί καθώς το αεροπλάνο θα απογειωνόταν περίπου δέκα λεπτά αργότερα.

Ο 27χρονος μπήκε στο γραφείο της αεροπορικής εταιρείας και μάταια οι εργαζόμενοι προσπαθούσαν να του εξηγήσουν ότι δε μπορούσε να πετάξει με τη συγκεκριμένη και ότι είχε την επιλογή να περιμένει την επόμενη.

«Ξεκίνησε να μας βρίζει χυδαία, να μας λέει ότι δεν τον αφήνουμε να πετάξει και ότι δε ξέρουμε ποιος είναι ο πατέρας του, ενώ μας απειλούσε ότι θα χάσουμε τη δουλειά μας. Οι βρίσεις ήταν όλες στα ελληνικά. Κάποια στιγμή έριξε γροθιά στο προστατευτικό τζάμι και δε ξέρω αν είχε σκοπό να μας χτυπήσει. Τότε καλέσαμε την αστυνομία» κατέθεσε η εργαζόμενη.

Δεύτερος μάρτυρας στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο αστυνομικός που μαζί με τον συνάδελφο του κλήθηκαν για το συμβάν και κατέθεσε ότι μόλις οδήγησαν τον κατηγορούμενο στο τμήμα της αστυνομίας, τότε ξεκίνησε να τους απειλεί και να τους εξυβρίζει χυδαία. «Είστε υπάλληλοι των 1.000 ευρώ, δε ξέρετε τι κάνετε, ποιος είμαι εγώ και ποιος είναι ο πατέρας μου μας έλεγε και μας απειλούσε ότι αύριο θα ήμαστε χωρίς δουλειά. Φυσικά και φοβήθηκα όταν με απείλησε με τη δουλειά μου», κατέθεσε.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο δεύτερος αστυνομικός, προσθέτοντας ότι είδε τον κατηγορούμενο να φωνάζει στους υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας και ότι έλεγε στους ένστολους ότι είναι υπάλληλοι των 1.000 ευρώ, ότι θα χάσουν τη δουλειά τους και ότι έχει δικηγόρο πολύ γνωστό ποινικολόγο.

«Προφανώς και φοβήθηκα όταν μας απείλησε ότι θα ήμαστε χωρίς δουλειά. Δεν ήξερα ποιον έχω απέναντί μου, δεν ήξερα καν ποιος είναι», σημείωσε ο αστυνομικός.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πατέρας του 27χρονου ο οποίος, μεταξύ άλλων, απέδωσε τις πράξεις του γιου του στην αγωνία του και τη λαχτάρα του να δει τους γονείς του που είχαν φτάσει στην Λάρνακα. «Έπεσα από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκα τι έγινε και αμέσως βγάλαμε εισιτήρια για Ελλάδα. Θέλω να ζητήσω μια μεγάλη συγνώμη από τις κοπέλες και από τους αστυνομικούς για όλο αυτό που έγινε. Αισθάνομαι βαθύτατα ταπεινωμένος με ότι έγινε», είπε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έβριζε και ότι απειλούσε τους εργαζόμενους και τους αστυνομικούς με τις εκφράσεις που του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι δε γνωρίζει να τις προφέρει στα ελληνικά, ωστόσο δεν αρνήθηκε ότι έβρισε αλλά… τον εαυτό του και όχι τους υπαλλήλους. Επιπλέον, τόνισε ότι μόλις οι αστυνομικοί του ζήτησαν να βγάλει τα παπούτσια του, εκείνος τους είπε ότι είναι πολύ ακριβά και τότε τον κορόιδεψαν και έτσι αναφέρθηκε στον μισθό τους λέγοντας ότι αυτά τα χρήματα στις ΗΠΑ θα τα έβγαζαν σε μια εβδομάδα και όχι σε έναν μήνα.

«Δεν έχω μαλώσει ούτε μια φορά στα 27 χρόνια της ζωής μου, δε καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι εδώ, θα το σκέφτομαι όλη μου τη ζωή. Μετανιώνω και ντρέπομαι, θέλω να ζητήσω συγνώμη. Δεν εκπροσωπεί εμένα και την οικογένειά μου. Ήταν μια παρεξήγηση, άκουσαν κάτι άλλο από αυτό που είπα», υποστήριξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αννα Διαμαντοπούλου: H φιλόδοξη οδηγός ενός πράσινου 2CV

Ρώσος σεφ συνελήφθη στο Παρίσι για συνωμοσία με στόχο την αποσταθεροποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων

Τανιμανίδης: Μίλησε για τον τρόπο που κατάφερε να χτίσει την περιουσία του – Από πού βγάζει το μεγαλύτερο εισόδημα

Related posts

Καιρός: Καλοκαίρι μέσα στο φθινόπωρο με 30άρια – Πρόσκαιρη αλλαγή από την Κυριακή στα βόρεια

timesadmin

Γιώργος Αυτιάς: «Ήρθε ένας φίλος από τα παλιά» – Με αγκαλιές και πλάνα από 2000 τον υποδέχθηκε ο Παπαδάκης (βίντεο)

timesadmin

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και πού θα γίνει τηλεκπαίδευση την Τετάρτη

timesadmin

Αρχηγείο ΕΛΑΣ για Νίσυρο: Δεν υπήρξε κράτηση του πατέρα στη Νίσυρο που κατήγγειλε τον 50χρονο

timesadmin

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους εμπρηστές – Αύριο συνάντηση Κικίλια – Φλωρίδη

timesadmin

Δεκαπενταύγουστος: Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας – Απαγόρευση για φορτηγά

timesadmin