ΣΙΝΕΜΑ

Θεσσαλονίκη: Η Μόνικα Μπελούτσι βραβεύτηκε με τον “Χρυσό Αλέξανδρο” από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου (video)

|

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΖΟΛΑ

Με τον “Χρυσό Αλέξανδρο” βραβεύτηκε απόψε από το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης η Μόνικα Μπελούτσι.

Στην κατάμεστη αίθουσα του “Ολύμπιον”, η Ιταλίδα star παρέλαβε τον «Χρυσό Αλέξανδρο» για τη συνολική της προσφορά στο σινεμά.

Η βράβευση έγινε λίγο πριν την προβολή της ταινίας “Μαλένα”, του Τζουζέπε Τορνατόρε, μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, όπου η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά έναν πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα.

Λίγο πριν την βράβευση της Ιταλίδας ηθοποιού, στη σκηνή ανέβηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικωστας ο οποίος την καλωσόρισε στα ιταλικά.

Είναι πράγματι μεγάλη τιμή που υποδεχόμαστε σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, μία από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της 7ης τέχνης. Είναι από εκείνες τις ηθοποιούς που γεμίζουν τη μεγάλη οθόνη όταν εμφανίζονται, αλλάζουν τον αέρα των κινηματογραφικών κάδρων», ανέφερε.

Όπως τόνισε, η Μόνικα Μπελούτσι έχει πλάσει δεκάδες χαρακτήρες σε κωμωδίες, δράματα, περιπέτειες, ιστορικές ταινίες και κάθε φορά ξέρει να μεταμορφώνεται, να μπαίνει στην ουσία των ρόλων της και να αναδεικνύει τις λεπτομέρειές τους. «Μ’ αυτές τις ταινίες άλλωστε έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και ελπίζω ότι σύντομα θα βρεθεί κάποια ευκαιρία να γυρίσει μία ταινία στη Θεσσαλονίκη, στην Κεντρική Μακεδονία, που διαθέτει πια τις υποδομές, τις σπάνιες τοποθεσίες, ιστορικά μνημεία, δάση, βουνά και θάλασσα, και -όπως λένε οι ειδικοί του κινηματογράφου, ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό φως», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το “ευχαριστώ” στα Ελληνικά

Η Μόνικα Μπελούτσι ανέβηκε στην Σκηνή και παρέλαβε το τιμητικό βραβείο από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ευχαριστώ πολύ», είπε στην ελληνική γλώσσα η Ιταλίδα star, παραλαμβάνοντας τον τιμητικό “Χρυσό Αλέξανδρο”.

Στη συνέχεια η ηθοποιός τους ευχαρίστησε όλους από τα βάθη της καρδιάς της για το βραβείο που της απονεμήθηκε και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην Μαρία Κάλλας, η οποία όπως είπε, αποτέλεσε πηγή της έμπνευσής της.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης, είπε ότι η διοργάνωση τιμά μια σπουδαία ηθοποιό η οποία εδώ και 30 χρόνια κατέχει μια σπουδαία θέση στον παγκόσμιο κινηματογράφο. «Ξεκινώντας από τις ταινίες της ιδιαίτερης πατρίδας της της Ιταλίας, έγινε πολύ γρήγορα διάσημη, ερμηνεύοντας ρόλους και στα αγγλικά και στα γαλλικά», είπε ο κ. Ανδρεαδάκης, ενώ μιλώντας συγκεκριμένα για την ταινία «Μαλένα» είπε χαρακτηριστικά: «Σ’ αυτό το υπόδειγμα κινηματογράφου εποχής το οποίο ξεδιπλώνει τις πιο φωτεινές πτυχές της ευρωπαϊκής ιστορίας, η Μόνικα Μπελούτσι παραδίδει μια μνημειώδη ερμηνεία, πλάθοντας έναν πολυεπίπεδο γυναικείο χαρακτήρα».

Δείτε τα βίντεο:

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.

Related posts

Το Φεστιβάλ Ιρανικού Κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο στο Studio New Star Art Cinema

timesadmin

Γιορτή του Σινεμά: Ποια ημέρα μπορούμε να πάμε όλοι σινεμά, μόνο με 2 ευρώ εισιτήριο!

timesadmin

Η τηλεόραση συναντά το σινεμά και ο καρπός του έρωτά τους λέγεται «Milky Way»!

timesadmin

Πολιτιστική ατζέντα: Rock stars στο Ηρώδειο, τρόμος στα σινεμά και μπέργκερ για τη λιγούρα

timesadmin

Athens Film Office: Η Αθήνα στο επίκεντρο των διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών μέσω του ‘The Owl’

wamdiness

Kino Athens: Tο 2ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου έρχεται στην Αθήνα

timesadmin