Tuesday, July 22, 2025
spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Θεμιστοκλέους για καύσωνα: Δεν παρατηρείται σημαντική αύξηση με τα περιστατικά που φτάνουν στα Επείγοντα

Θεμιστοκλέους για καύσωνα: Δεν παρατηρείται σημαντική αύξηση με τα περιστατικά που φτάνουν στα Επείγοντα

Μάριος Θεμιστοκλέους

Τη σημασία των μέτρων προστασίας από τον καύσωνα και την ανάγκη οι πολίτες να τα ακολουθούν, υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι το ΕΣΥ βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται κάποια σημαντική αύξηση με τα περιστατικά, τα οποία φτάνουν στα Επείγοντα των νοσοκομείων.

Σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και πιο υψηλές θερμοκρασίες και υπενθύμισε την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας με οδηγίες για τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες και τα μικρά παιδιά.

Αποφυγή στην έκθεση στον ήλιο, παραμονή σε κλιματιζόμενους χώρους, είναι τα βασικά που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες, ανέφερε μιλώντας στο Mega, ο κ. Θεμιστοκλέους. Τόνισε ότι όσοι έχουν άλλα προβλήματα υγείας θα πρέπει να μιλήσουν με τους προσωπικούς τους γιατρούς.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των ΤΕΠ, τόνισε ότι έχει γίνει σημαντική αναδιοργάνωση με πολλαπλά οφέλη για τους ασθενείς.

Σχετικά με την αξιολόγηση των υπηρεσιών Υγείας, εξήγησε ότι «όλοι όσοι νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία λαμβάνουν κατά την έξοδό τους, μετά από κάποιες μέρες ένα SMS, με ένα σύνδεσμο. Διαρκεί 3 λεπτά και έχει 35 ερωτήσεις. Παίρνουμε την πραγματική εικόνα από κάποιον που έχει ζήσει το νοσοκομείο. Για να έχουμε κάποια αποτελέσματα χρειαζόμαστε και άλλο καιρό. Η αξιολόγηση αυτή δεν είναι καταγραφή γνώμης, είναι εργαλείο διοίκησης. Υπάρχει πλατφόρμα που συλλέγονται όλα τα στοιχεία. Πρόσβαση σε αυτά έχει ο διοικητής του νοσοκομείου, η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας».

Ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε αναφορά στην προετοιμασία του συστήματος ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και της αυξημένης ανάγκης για διακομιδές στα νησιά:

«Έχουμε φέτος πολύ καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από τις 300 θέσεις που επαναλαμβανόμενα έβγαιναν άγονες τα τελευταία 10-15 χρόνια, έχουν καλυφθεί τα 2/3 των θέσεων. Στο ΕΚΑΒ έχουμε προσλάβει διασώστες και έχουμε αυξήσει κατά πολύ τις βάρδιες, άρα την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ. Στις αεροδιακομιδές έχουμε ένα περισσότερο αεροπλάνο από τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που σημαίνει διπλασιασμό στις αεροδιακομιδές, ένα ελικόπτερο στην Πάρο, σε συνεργασία με το Βελέντζειο Ίδρυμα και ένα ελικόπτερο από την προσεχή δωρεά της Εθνικής Τράπεζας που θα είναι στη Ρόδο» ενώ πρόσθεσε πως «στην Αττική έχουμε προσθέσει 10 περισσότερα ασθενοφόρα. Αυτή τη στιγμή, για πρώτη φορά, θα ξεπεράσουμε τα 65-67 ασθενοφόρα στην πρωινή και απογευματινή βάρδια.

Ένα πρόγραμμα το οποίο αλλάζει πλήρως τον τρόπο διανομής και μειώνει πάρα πολύ την ταλαιπωρία. Κάποια προβλήματα τα οποία παρατηρούνται σε συγκεκριμένες περιοχές, παρατηρούνται γιατί έχουμε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου».

Για τη λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής 1566, επεσήμανε:

«Το 1566 είναι ο τρόπος για να κάνουμε το ΕΣΥ πιο προσβάσιμο σε όλους. Το 1566 αφορά όλες τις ερωτήσεις εκτός από ιατρικές. Για παράδειγμα, θέλω να κλείσω ραντεβού με ενδοκρινολόγο στην Αττική, θα σε βοηθήσει το 1566. Μέσα στους επόμενους μήνες θα μπαίνουν όλες οι υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε να μείνει μόνο ένας αριθμός».

Popular Articles