AYTOKINHTO

Η VW δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια στην Magna Steyr για κατασκευάσει το ηλεκτρικό Scout

Το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ιστορία της Magna Steyr είναι αυτό που φέρεται να έχει αναλάβει για την Volkswagen και την αναβίωση του VW Scout ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το VW Scout όπως έχει ήδη ανακοινώσει η εταιρεία θα αναβιώσει και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2026 με επένδυση από την VW που θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. 

Τα 450 από αυτά τα εκατομμύρια, η εταιρεία θα τα δώσει στην Magna Steyr, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Kleine Zeitung. Στην περίπτωση που το δημοσίευμα ευσταθεί είναι εμφανής η προσπάθεια της Volkswagen να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο με υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά κατασκευής και συνεπώς αρκετά premium όσον αφορά την τοποθέτησή του στην αγορά. 

Τα δύο μοντέλα Scout που θα μπουν στην παραγωγή

Η Magna Steyr είναι ο “εργολάβος” που έχει αναλάβει την Mercedes G-Class εδώ και χρόνια και ήδη μνημονεύεται ως ένας από τους κύριους παράγοντες της επιτυχίας του σκληροτράχηλου εκτός δρόμου οχήματος της Mercedes. 

Αυτό έχει αξία από τη στιγμή που η Volkswagen προορίζει το Scout να είναι ένα αντίστοιχα αποτελεσματικό SUV στις εκτός δρόμους επιφάνειες και παράλληλα ένα pick up κορυφαίων χαρακτηριστικών, όπως αυτά που αναζητούν και αγοράζουν μαζικά οι Αμερικανοί. 

Οι εργασίες ανάπτυξης βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη από τους μηχανικούς της Magna στο Γκρατς και στις ΗΠΑ και τα δύο οχήματα θα πρέπει να είναι έτοιμα για παραγωγή μέχρι το τέλος του 2026, μετά από εκτεταμένες δοκιμές πρωτοτύπων, ανέφερε η Kleine Zeitung.

Εκπρόσωπος της Magna στην Ευρώπη δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει εικασίες όταν ρωτήθηκε από την Automotive News Ευρώπης σχετικά με το δημοσίευμα.

Η VW δήλωσε τον Μάρτιο ότι θα κατασκευάσει στις ΗΠΑ ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης για το Scout κοντά στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας, το οποίο βρίσκεται περίπου 560 χιλιόμετρα ανατολικά του εργοστασίου της στην Τσατανούγκα του Τενεσί

Πηγή: topgeargreece.gr

Διαβάστε ακόμα: 
 – Video: Άγρια απόλαυση με Ford Bronco Raptor ενάντιον Ford F-150 Raptor R
 – Δοκιμή Lexus RX 500h F Sport: Πανίσχυρη και τετρακίνητη πολυτέλεια
 – Aitekx Robotruck: Το Tesla Cybertruck έχει ήδη ανταγωνιστή

Related posts

Ανανέωση για το Renault Arkana-τι έχει αλλάξει

timesadmin

Κινεζική φίρμα φέρνει στην Ελλάδα premium μικρό SUV

wp-needuser

DS 7 VAUBAN: Θωρακισμένο plug-in υβριδικό SUV

timesadmin

Γιατί η Tesla δεν θα φτιάξει τελικά εργοστάσιο στο Μεξικό-ο ρόλος του Trump

timesadmin

Ο Σάκης Ρουβάς έχει νέο αυτοκίνητο και είναι αγροτικό (video)

protothema.gr

Alfa Romeo Milano θα λέγεται το νέο μικρό SUV – Πότε παρουσιάζεται

timesadmin