Η-volvo-ανακοίνωσε-τον-ηλεκτρικό-αντικαταστάτη-του-s90
AYTOKINHTO

Η Volvo ανακοίνωσε τον ηλεκτρικό αντικαταστάτη του S90

Τις τελευταίες μέρες, οι ειδήσεις από το στρατόπεδο της Volvo διαδέχονται η μία την άλλη. Και είναι όλες τους ιδιαίτερα σημαντικές. Έτσι λοιπόν, μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου XC90 που ουσιαστικά σήμανε και την παράταση ζωής των θερμικών μοντέλων της Volvo, η σουηδική εταιρεία επιβεβαιώνει πως υπάρχει στα σκαριά και ένα EX60.

Και σα να μην έφτανε αυτό, δηλώνει ξεκάθαρα την πίστη της στην κατηγορία των μεγάλων sedan, δίνοντας στη δημοσιότητα εικόνες teaser ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου με την ονομασία ES90, που προφανώς θα αποτελέσει τον ηλεκτρικό διάδοχο του S90.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημες λεπτομέρειες, το sedan αυτό είναι πιθανό να μοιραστεί κάποια εξαρτήματα με το EX90. Αυτά λογικά θα αφορούν την μεγάλη μπαταρία των 111kWh, η οποία υποστηρίζει φόρτιση έως και 250kW και δίνει αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

Είναι γνωστή άλλωστε η πρόθεση της Volvo για δημιουργία μιας νέας αρθρωτής αρχιτεκτονικής που θα υποστηρίξει όλα τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της, ξεκινώντας από το EX90.

Όπως συμβαίνει και στο μεγάλο SUV της φίρμας, έτσι και τα μοντέλα που θα ακολουθήσουν θα αποτελούν ουσιαστικά ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ρόδες. Η τεχνολογική σουίτα εφαρμογών που η σουηδική εταιρεία ονομάζει “Volvo Cars Superset”, θα ελέγχει όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Volvo ES90

Μάλιστα ο κατασκευαστής θα είναι σε θέση να επιλέξει όποια χαρακτηριστικά χρειάζεται από τη σουίτα αυτή, για να διαμορφώσει διαφορετικά μοντέλα με διαφορετικούς τρόπους. Η Volvo επιβεβαίωσε ότι θα τροφοδοτείται από ένα τσιπ Nvidia και θα έχει μια διεπαφή βασισμένη σε Android.

Έτσι λοιπόν, μετά το EX90 η εν λόγω τεχνολογία θα περάσει στο ES90. Και εν συνεχεία, στο αμιγώς ηλεκτρικό EX60. Αυτό θα είναι το μοντέλο που θα τοποθετηθεί ανάμεσα στο μικρό EX30 και το EX90 και πιθανότατα θα διαθέτει αρκετά από τα χαρακτηριστικά του XC60, αλλά σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Το ES90 μπορεί να έρθει στην αγορά ήδη από την άνοιξη του 2025, με το EX60 να ακολουθεί λίγο καιρό μετά.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Επίσημο: Η Ευρώπη ετοιμάζει επίθεση στην Κίνα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

timesadmin

Πωλείται η πρώτη McLaren που οδήγησε ο Hamilton στην F1

wp-needuser

16χρονος πιάστηκε να οδηγεί μια Toyota GR Supra με 212 km/h

timesadmin

Νέο Renault 5: Πότε παρουσιάζεται και πόσο θα κοστίζει

timesadmin

O Patrick Dempsey είναι επισήμως ο πιο σέξι οδηγός αγώνων

timesadmin

Αυτό το plug-in υβριδικό αυτοκίνητο έσπασε ρεκόρ Γκίνες στην αυτονομία

James Rollner