Η-volkswagen-εξετάζει-για-πρώτη-φορά-το-κλείσιμο-εργοστασίων-στη-Γερμανία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Volkswagen εξετάζει για πρώτη φορά το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία

Η Volkswagen εξετάζει το κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία στο πλαίσιο μιας προσπάθειας βαθύτερων περικοπών, καθώς αναζητά τρόπους εξοικονόμησης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. 

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν πρωτοφανής για τη χώρα, καθώς θα σηματοδοτούσε το πρώτο κλείσιμο εργοστασίου της εταιρείας εντός Γερμανίας κατά τη διάρκεια της 87χρονης ιστορίας της, συνιστώντας παράλληλα ένα ακόμη πλήγμα για την κυβέρνηση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Επιπλέον, θα έθετε τη VW σε σύγκρουση με ισχυρά συνδικάτα, αφού στα πιθανά μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνεται και μια προσπάθεια τερματισμού της συμφωνίας της εταιρείας με τα συνδικάτα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας μέχρι το 2029.

Η αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί ότι ένα μεγάλο εργοστάσιο οχημάτων και ένα εργοστάσιο εξαρτημάτων στη Γερμανία είναι παρωχημένα, δήλωσε το συμβούλιο εργαζομένων της, υποσχόμενο “σθεναρή αντίσταση” στα σχέδια του εκτελεστικού συμβουλίου.

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη και δεν μπορεί να ξεπεραστεί με απλά μέτρα μείωσης του κόστους”, ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο επικεφαλής της VW Τόμας Σέφερ.

Related posts

Ο Τραμπ λέει στους “αγαπημένους του χριστιανούς” ότι έπειτα από αυτές τις εκλογές δεν θα χρειαστεί να ξαναψηφίσουν

wp-needuser

ΗΠΑ: Καταδικασμένος σε θάνατο εκτελέστηκε στο Τέξας

wp-needuser

Νέα κόντρα Μελόνι-ΜΚΟ στο μεταναστευτικό

protothema.gr

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ θα επισκεφθεί το Ιράν

timesadmin

Αύξηση 490% στις παραγγελίες δεξαμενόπλοιων το πρώτο δίμηνο του 2024

timesadmin

Εκλογές στη Βρετανία: Οι Εργατικοί αναμένεται να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη πλειοψηφία στη σύγχρονη ιστορία

timesadmin