AYTOKINHTO

Η Tesla μπαίνει σε μια νέα αγορά για τα αυτοκίνητά της

Η Tesla έχει ξεκινήσει την παραγωγή δεξιοτίμονων μοντέλων στο εργοστάσιό της στη Γερμανία για εξαγωγή στην Ινδία αργότερα φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters. Ως φαίνεται, η Tesla βολιδοσκοπεί την είσοδό της στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο.

Μια ομάδα από την Tesla αναμένεται να επισκεφθεί την Ινδία αργότερα αυτό το μήνα για να εξετάσει τοποθεσίες για ένα τοπικό εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων που έχει κοστολογηθεί ως μια επένδυση κοντά στα 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν τα εσωτερικά θέματα της Tesla.

“Τα δεξιοκίνητα αυτοκίνητα που θα διατεθούν στην Ινδία, έχουν αρχίσει να κατασκευάζονται”, ενώ ορισμένα αυτοκίνητα αναμένεται να αποσταλούν στην Ινδία μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε μια από τις πηγές στο Reuters. Δεν ήταν σαφές ποιο μοντέλο σχεδιάζει να εξάγει η εταιρεία στην Ινδία. Ωστόσο, η Tesla παράγει στο εργοστάσιο της πλησίον του Βερολίνου, μόνο το Model Y.

Γιατί στην Ινδία;

Η Ινδία μείωσε τον περασμένο μήνα τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή για ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα, εάν οι κατασκευαστές τους επενδύσουν τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια στη χώρα και ξεκινήσουν την παραγωγή τους εκεί εντός τριών ετών.

Tesla Model X

Η κίνηση αυτή είναι μια νίκη για την Tesla, η οποία είχε πιέσει επί μήνες για χαμηλότερους φόρους, αλλά αντιμετώπισε την αντίσταση των τοπικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

ΔΙαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Related posts

Δύο Έλληνες μπήκαν σε ταξί χωρίς οδηγό και ανέβασαν video

wp-needuser

Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα επέλεξε ο Χάρης Δούκας για τον Δήμο Αθηναίων

timesadmin

Το τεράστιο πλοίο της BYD σάλπαρε για Ευρώπη με 7.000 αυτοκίνητα

timesadmin

Stellantis: Απειλεί να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων σε χώρα υπερδύναμη

timesadmin

Video: H Maserati MC20 είναι πιο αργή στο Nurburgring από την MC12

timesadmin

GMA T.50: Οδηγούμε πρώτοι το απόλυτο supercar της σύγχρονης εποχής

wp-needuser