spot_imgspot_img

Related Posts

Top 5 This Week

Η Paramount επιχειρεί να άρει τις αντιρρήσεις της ΕΕ για την εξαγορά της Warner Bros. έναντι $110 δισ.

Η Paramount Skydance Corp. υπέβαλε επισήμως δεσμεύσεις σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την εξαγορά της Warner Bros. Discovery Inc., ύψους 110 δισ. δολαρίων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την εξέλιξη αυτή με σχετική καταχώριση στον ιστότοπό της την Τετάρτη, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των δεσμεύσεων. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι η νέα προθεσμία για να αποφασίσει αν θα εγκρίνει τη συμφωνία ή θα προχωρήσει σε εις βάθος έρευνα ορίστηκε για τις 22 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα, η πρόταση της Paramount αναμένεται να εξασφαλίσει την έγκριση των ευρωπαϊκών αρχών ανταγωνισμού.

Η Paramount ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι είναι “βέβαιη πως το παρόν διορθωτικό μέτρο αντιμετωπίζει άμεσα και συνολικά κάθε ανησυχία που διατυπώθηκε στην προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής” και ότι “θα διευκολύνει την έγκαιρη έγκριση της συναλλαγής”.

Η προτεινόμενη αντιμονοπωλιακή δέσμευση έρχεται μετά τις επισημάνσεις της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της ΕΕ, Τερέσα Ριμπέρα, η οποία είχε εκφράσει στο Bloomberg TV ανησυχίες σχετικά με την ισχύ που ενδέχεται να αποκτήσει η Paramount στη διανομή κινηματογραφικών ταινιών στην Ευρώπη. Ειδικότερα, τόνισε ότι επιθυμεί να διασφαλιστεί πως θα υπάρχουν “εναλλακτικές επιλογές στις οποίες θα μπορούν να προσφεύγουν οι παραγωγοί και οι δημιουργοί ταινιών” ώστε να διαθέτουν το περιεχόμενό τους στις κινηματογραφικές αίθουσες και στα νοικοκυριά των 27 κρατών-μελών της ΕΕ.

Ο έλεγχος της ευρωπαϊκής αντιμονοπωλιακής αρχής αποτελεί ένα από τα τελευταία εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει ο Ντέιβιντ Έλισον της Paramount, αφού επικράτησε της ανταγωνίστριας Netflix Inc. έπειτα από διαδοχικές βελτιωμένες προσφορές, επισκέψεις στην Ουάσιγκτον, συναντήσεις με μετόχους και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς και με την προσωπική στήριξη του δισεκατομμυριούχου πατέρα του, Λάρι Έλισον.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πιθανά εμπόδια στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η κυβέρνηση έχει εκφράσει ανησυχίες ότι η συμφωνία ενδέχεται να απειλήσει την πολυφωνία στην ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης.

Η υπουργός Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Λίζα Νάντι, απέστειλε την Τρίτη επιστολή στη Warner Bros. και δήλωσε στο Κοινοβούλιο ότι “προσανατολίζεται στην παρέμβαση” για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Εφόσον αποφασίσει τελικά να παρέμβει, η βρετανική ρυθμιστική αρχή για τα μέσα ενημέρωσης και η αρχή ανταγωνισμού θα της υποβάλουν έκθεση σχετικά με τις επιπτώσεις της συμφωνίας στον ανταγωνισμό.

Popular Articles