AYTOKINHTO

Η Nissan εξελίσσει τα αυτόνομα οχήματα δοκιμάζοντας σφουγγαρίστρες

Η Nissan έκανε επίδειξη του Pro Pilot του συστήματος αυτόνομης μετακίνησης των αυτοκινήτων της με σφουγγαρίστρες σε αγώνα βόλει

Top Gear TEAM

Nissan Pro Pilot Αυτόνομη σφουγγαρίστρα

Το Pro Pilot είναι η πρόταση της Nissan για τις αυτόνομες μετακινήσεις. Η ιαπωνική φίρμα έχει μια ιδιαίτερη επαφή με την καινοτομία και την πρωτοπορία καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως διαθέτει το Nissan Leaf που είναι πλέον ένα από τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της παγκόσμιας αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό αναζητά λύσεις για τις μετακινήσεις και δοκιμάζει διάφορα πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά και οι αυτόνομες σφουγγαρίστρες. 

Για την ακρίβεια είναι παρκετέζες, από αυτές που χρησιμοποιούνται σε αθλητικούς χώρους και για αυτό κιόλας η επίδειξή τους έγινε σε τουρνουά αγώνων βόλει στην Ιαπωνία.

Nissan Pro Pilot Αυτόνομη σφουγγαρίστρα

H Nissan Intelligent Mobility είναι το τμήμα που ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες και από αυτό έχουν προκύψει διάφορα αντίστοιχα concepts, όπως η αυτόνομη καρέκλα γραφείου ή το εξελιγμένο ryokan (το γιαπωνέζικου στυλ δωμάτιο) με τις αυτόνομες παντόφλες και μαξιλάρια.  

Εδώ και ένα χρόνο περίπου το πρόγραμμα Pro Pilot έχει τοποθετηθεί και σε παρκετέζες ή σφουγγαρίστρες. Οι τεχνικοί εισάγουν τις διαστάσεις του γηπέδου και ενσωματώνοντας μια λειτουργία που βασίζεται σε αισθητήρες για ακριβή έλεγχο θέσης, οι παρκετέζες ProPILOT κινούνται αυτόματα στο δάπεδο ακολουθώντας μια προκαθορισμένη διαδρομή προς τον στόχο τους.

Nissan Pro Pilot Αυτόνομη σφουγγαρίστρα

Αναγνωρίζουν τις πληροφορίες θέσης του γηπέδου και αποφεύγουν την επαφή μεταξύ τους ή με εμπόδια ακόμη και όταν είναι πολλές ή όταν βρίσκονται στο χώρο και άνθρωποι. 

Το πρόγραμμα Pro Pilot για τις σφουγγαρίστρες δεν είναι κάτι που θα περάσει στην παραγωγή από την Nissan, αλλά μια πειραματική διαδικασία που βοηθά τους τεχνικούς της εταιρείας να αναπτύξουν σε μικρότερη κλίμακα αισθητήρες, κινήσεις και αυτόνομες λειτουργίες. 

Related posts

Η Porsche Vision 357 Speedster είναι μια ωδή για τα 75 χρόνια της φίρμας

timesadmin

H 330 LM του 1962 αναμένεται να γίνει η ακριβότερη Ferrari που έχει πουληθεί

timesadmin

Μεγάλη φίρμα ανακαλεί δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρικά αυτοκίνητα λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

wp-needuser

Για camping με την νέα σκηνή της Porsche (εικόνες)

timesadmin

Διαθέσιμη στην Ελλάδα η νέα Ford Mustang-δείτε τις τιμές της

timesadmin

Ο Σάκης Ρουβάς θα τραγουδήσει για τα γενέθλια σπουδαίου αυτοκινήτου

protothema.gr