Η-mg-αποκάλυψε-το-cyber-gts,-την-coupe-εκδοχή-του-cyberster-(εικόνες)
AYTOKINHTO

Η MG αποκάλυψε το Cyber GTS, την coupe εκδοχή του Cyberster (εικόνες)

H MG είναι από τις εταιρείες με ισχυρή παρουσία στο φετινό Goodwood. Δεν είναι μόνο η πρεμιέρα του νέου SUV HS, αλλά και το Cyber GTS Concept.

Ένα μοντέλο που φυσικά τοποθετείται σε μια εντελώς διαφορετική και πιο niche κατηγορία. Το πισωκίνητο μοντέλο αποτελεί μια coupe εκδοχή του roadster Cyberster, που θα μπορούσε εμφανώς να οδηγήσει σε μια έκδοση παραγωγής.

Το MG Cyber GTS Concept μοιράζεται το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματός του με το Cyberster, συμπεριλαμβανομένου ολόκληρου του μπροστινού μέρους, των προφυλακτήρων και των φώτων. Ωστόσο, η αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή του roadster έχει αντικατασταθεί από μια σταθερή οροφή, με αποτέλεσμα μια πιο κομψή γραμμή οροφής και ένα επανασχεδιασμένο πίσω τελείωμα.

Η MG δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού, οπότε δεν γνωρίζουμε αν το coupe είναι αυστηρά διθέσιο ή αν έχει διάταξη 2+2 θέσεων. Πάντως, τα ταμπλό λογικά θα έχει την ίδια σχεδίαση με το Cyberster που αναμένεται προσεχώς στην ευρωπαϊκή αγορά.

MG Cyberster GTS Goodwood

Έτοιμο για παραγωγή

Το πιο σημαντικό όμως φαίνεται να είναι ότι το concept δεν αποτελεί μια σχεδιαστική μελέτη, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα μοντέλο παραγωγής. Σύμφωνα με την MG, το Cyber GTS Concept “διερευνά τις περαιτέρω δυνατότητες της MG να δημιουργήσει ένα νέο μέλλον για ένα μοντέλο GTS στην εποχή των ηλεκτρικών”, ακολουθώντας τα βήματα του roadster Cyberster που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2023.

MG Cyberster GTS Goodwood

Η MG δεν ανακοίνωσε τεχνικά χαρακτηριστικά για το concept, εκτός από την επιβεβαίωση ότι χρησιμοποιεί ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης και έχει διάταξη με κίνηση στους πίσω τροχούς. Δεδομένης της ταύτισης σε μεγάλο βαθμό με το MG Cyberster, υποθέτουμε ότι τα δύο μοντέλα θα μπορούσαν να έχουν τις ίδιες προδιαγραφές.

Σημειώστε ότι η πισωκίνητη έκδοση του Cyberster αποδίδει 340 ίππους, ενώ υπάρχει και μια AWD έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδει 544 ίππους. Και στις δύο περιπτώσεις, η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 77 kWh.

MG Cyberster GTS Goodwood

Να αναφέρουμε πως το ηλεκτρικό coupe, θα μπορούσε εν δυνάμει να αποτελέσει αντίπαλο της νέας, ηλεκτρικής Porsche 718 Cayman που αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2025, ενώ παράλληλα συνεχίζει την κληρονομιά των κλασικών μοντέλων MGB/MGC GT από τη δεκαετία του ’60.

Στην πραγματικότητα, η MG αναφέρει ότι το Cyber GTS σχεδιάστηκε ως φόρος τιμής στο αγωνιστικό MGC GTS Sebring. Το τελευταίο τερμάτισε στη 10η θέση της γενικής κατάταξης (3η στην κατηγορία των πρωτοτύπων) στις 12 ώρες του Sebring το 1968, επίδοση που αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα της εργοστασιακής ομάδας της MG στον συγκεκριμένο αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Related posts

Lyriq: Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική Cadillac που έρχεται Ευρώπη

timesadmin

Το Toyota GR Yaris ήρθε στην Ελλάδα-πόσο κοστίζει

protothema.gr

Το Nissan Ariya Nismo είναι εδώ γιατί και τα ηλεκτρικά SUV έχουν ψυχή

timesadmin

Γιατί πετρελαϊκή κολοσσός μπαίνει στην κοινοπραξία Renault-Geely

protothema.gr

F1 GP Αυστρίας Sprint: Μπορεί και έτσι ο Verstappen

timesadmin

Cupra Terramar: Πώς σχεδιάζεις ένα ελκυστικό σπορ SUV

James Rollner