AYTOKINHTO

Η Geely πούλησε μετοχές της Volvo αλλά διατηρεί τον έλεγχό της

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Zhejiang Geely Holding Group του κινέζου δισεκατομμυριούχου Li Shufu πουλά μερίδιο 3,4% που κατέχει στην Volvo αξίας περίπου 320 εκατ. ευρώ, ικανοποιώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για το περιορισμένο free float της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Εν τω μεταξύ ο κινέζικος όμιλος έσπευσε να διευκρινίσει πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Volvo καθώς η συμμετοχή της μετά την πώληση του συγκεκριμένου μεριδίου μετοχών παραμένει υψηλή με 78,7%.

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της εταιρείας περιείχε και άλλες διευκρινίσεις: “Τα έσοδα από την πώληση του μεριδίου στη Volvo έχουν ως στόχο να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών και να διευρύνουν περαιτέρω τη μετοχική βάση της Volvo Cars. Τα έσοδα που λαμβάνει η Geely Holding προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης εντός του ομίλου”.

Από την πλευρά της Volvo, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Jim Rowan δήλωσε σχετικώς: “Αυτή η αύξηση της δημόσιας εγγραφής μας και η βελτίωση της ρευστότητας των συναλλαγών ωφελεί τόσο τους νέους όσο και τους υφιστάμενους επενδυτές”.

Η Volvo πραγματοποίησε την είσοδο της στο χρηματιστήριο αξιών της Στοκχόλμης πριν από δύο χρόνια με 53 κορώνες ανά μετοχή. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους και μέχρι σήμερα η αξία της μετοχής έχει σημειώσει πτώση κατά 25% με το κατώτερο σημείο διαπραγμάτευσης να έχει φθάσει στις 35,25 κορώνες.

Ο κινέζικος όμιλος της Geely διαθέτει συμμετοχές και σε άλλες εταιρείες όπως η Lotus και η Aston Martin. Αξίζει να σημειωθεί πως οι Κινέζοι απέκτησαν το πλειοψηφικό μερίδιο μετοχών της Volvo από την Ford το 2010 μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Είναι αυτή η ανακάλυψη που θα αλλάξει την ηλεκτροκίνηση;

timesadmin

Η Ferrari το αποφάσισε: άνοιξε εργαστήριο έρευνας και εξέλιξης για μπαταρίες

timesadmin

Αυτή είναι η νέα κινεζική φίρμα που έρχεται στην Ευρώπη

protothema.gr

Αυτό είναι το νέο Hyundai Bayon, είναι πιο ασφαλές και μοιάζει με το Kona

timesadmin

Mercedes G 580: Αυτή είναι η ηλεκτρική G-Class των 580 ίππων

James Rollner

Τελικά οι ταχυφορτιστές μειώνουν την ζωή της μπαταρίας ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

timesadmin