AYTOKINHTO

Η Audi σχεδιάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Αν και για την ώρα οι πληροφορίες περιορίζονται στο ελάχιστο, η ουσία της είδησης είναι πως η Audi έχει στα πλάνα της την παρουσίαση ενός νέου ηλεκτρικού οχήματος, που θα αποτελεί το entry level μοντέλο στην γκάμα των ηλεκτρικών της. Αυτό σημαίνει προφανώς πως θα τοποθετηθεί κάτω από το Q4 e-tron.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο CEO της Audi, Gernot Dollner, δήλωσε αναφερόμενος στο νέο αυτό μοντέλο πως θα είναι ένα “υπέροχο, μοναδικό, ανεξάρτητο concept οχήματος“. Ήταν δηλαδή όσο πιο γενικός και αόριστος μπορούσε. Ακόμη και το το πάτωμα στο οποίο θα βασιστεί το νέο μοντέλο δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Θα μπορούσε να είναι το πάτωμα MEB, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι οριστικό. Ακόμη και στοιχεία που αφορούν τις διαστάσεις ή τη σύσταση της μπαταρίας του είναι ακόμη άγνωστα. Σε κάθε περίπτωση, το λανσάρισμα του νέου Audi τοποθετείται χρονικά στο 2027.

Πιθανότατα θα είναι crossover

Η Audi θα παράγει το entry-level EV της στο Ingolstadt της Γερμανίας, το οποίο θα μπορούσε να φέρει το όνομα A2/Q2. Θυμίζουμε πως σε επίπεδο ονοματολογίας, η Audi έχει κρατήσει τους ζυγούς αριθμούς για τα ηλεκτρικά της μοντέλα και τους μονούς για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το πιο πιθανό πάντως, είναι το νέο μοντέλο να ανήκει στην κατηγορία των συμπαγών crossover, καθώς η αγορά εξακολουθεί να δείχνει προτίμηση προς τα SUV και τις υποκατηγορίες τους.

Αυτή τη στιγμή, η Audi διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε όλες τις μεγαλύτερες κατηγορίες, καθώς πριν λίγες μέρες το Q6 e-tron ήρθε να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα Q4 e-tron και Q8 e-tron. Το νέο μοντέλο, θα βοηθούσε να εμπλουτιστεί η γκάμα, αλλά απέχει τρία χρόνια από την έναρξη των πωλήσων, διάστημα κατά το οποίο ο ανταγωνισμός θα έχει αυξηθεί σημαντικά.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

10 ενδιαφέροντα στοιχεία για τα Rivian R2, R3 και R3X

timesadmin

Οδηγός μοτοσικλέτας σόκαρε τους αστυνομικούς με 86 παραβάσεις

wp-needuser

Ο Sebastian Vettel δοκιμάζει τo hypercar Porsche 963 (εικόνες, video)

timesadmin

Ισραήλ: Γιατί ο Biden άλλαξε αυτοκίνητο για την επίσκεψη

timesadmin

Νέο MG3: Πρώτες εικόνες και πληροφορίες το νέου υβριδικού supermini

timesadmin

Γιατί η ηλεκτροκίνηση πονοκεφαλιάζει ακόμα και την Disney

wp-needuser