AYTOKINHTO

Η Audi προσέλαβε επικεφαλής σχεδιασμού από την Jaguar Land Rover

Η Audi διόρισε τον Massimo Frascella (κεντρική φωτό), πρώην επικεφαλής του τμήματος styling της Jaguar Land Rover, ως επικεφαλής της σχεδιαστικής της ομάδας, από την 1η Ιουνίου, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Frascella, ο οποίος ήταν επικεφαλής σχεδιασμού στην Jaguar Land Rover μέχρι το τέλος του περασμένου έτους, εργάστηκε στο παρελθόν για εταιρείες όπως η Stile Bertone, η Ford και η Kia.

Ο 52χρονος Ιταλός ξεκίνησε στην JLR το 2011, όπου επέβλεψε τη σχεδίαση του Range Rover Velar και διαμόρφωσε το στυλ των μοντέλων Land Rover Discovery Sport και Discovery.

Τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εταιρεία.

“Ο Massimo Frascella θα διασφαλίσει ότι τα οχήματα της Audi θα ενσωματώνουν την ταυτότητα της μάρκας με μια αλάνθαστη και συναισθηματική σχεδιαστική γλώσσα”, ανέφερε στην ανακοίνωση ο CEO της Audi, Gernot Doellner.

“Η σχεδιαστική του φιλοσοφία επικεντρώνεται στη σαφήνεια, την ακρίβεια και τις τέλειες αναλογίες – ιδιότητες που ταιριάζουν άψογα στην εικόνα της μάρκας Audi”, πρόσθεσε ο Doellner.

Ο Frascella ανακηρύχθηκε Automotive News Europe Rising Star το 2015 και Automotive News Europe Eurostar το 2017.

Ο Frascella, απόφοιτος του Istituto d`Arte Applicata & Design στο Τορίνο της Ιταλίας, χαρακτήρισε το διορισμό του ως “πολύ ιδιαίτερη στιγμή” και δήλωσε ότι είναι “βαθιά τιμή” να αναλάβει το ρόλο του Chief Creative Officer στη μάρκα του Volkswagen Group.

“Πιστεύω στη συναισθηματική δύναμη του σχεδιασμού να εμπνέει, να συνδέει και να οδηγεί στην αλλαγή και είμαι εδώ για να καλλιεργήσω και να προωθήσω τη δημιουργικότητα ως την καρδιά που χτυπάει τη μάρκα μας”, ανέφερε η δήλωση.

Ο Frascella δήλωσε ότι η σχεδιαστική του προσέγγιση βασίζεται στην απλότητα, την οποία χαρακτήρισε ως την ουσία της σχεδιαστικής του προσέγγισης.

“Είμαι παθιασμένος με τη δημιουργία σχεδίων που είναι απαλλαγμένα από περιττά στολίδια και δεν ακολουθούν απλώς τις τάσεις”, ανέφερε η δήλωση. “Αντίθετα, θα βασιστούμε σε μια διαχρονική και εκλεπτυσμένη γλώσσα σχεδιασμού”.

Ο προκάτοχός του Marc Lichte εγκαταλείπει τη θέση του επικεφαλής σχεδιασμού μετά από περισσότερα από 10 χρόνια για να αναλάβει νέο ρόλο στο VW Group.

Ο Lichte είχε προηγουμένως ηγηθεί του Exterior Design Studio της VW και βοήθησε στο λανσάρισμα των πρώτων αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων της Audi, συμπεριλαμβανομένων των Audi E-tron, E-tron GT και της οικογένειας μοντέλων Q4.

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

Αφιέρωμα 50 χρόνια VW Golf: Η δεύτερη γενιά 1983-1991

timesadmin

Αυτό το αυτοκίνητο έχει δωρεάν έξτρα εξοπλισμό 3.800 ευρώ

timesadmin

Είναι αλήθεια ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μειώνουν την ποιότητα του αέρα;

protothema.gr

Ταχεία φόρτιση 800V: Ελλιπές δίκτυο ακόμη και στη Γερμανία

timesadmin

Η αλήθεια για την ακτινοβολία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

wp-needuser

Hyundai και Kia συνεργάζονται με τεχνολογικό κολοσσό για την επόμενη μέρα των SDV αυτοκινήτων

James Rollner