ΚΟΣΜΟΣ

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή τρομοκρατική επίθεση κοντά στο Τελ Αβίβ – Έχουν συλληφθεί δύο Παλαιστίνιοι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 20:37

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για τις συνδυασμένες επιθέσεις με εμβολισμό και μαχαιρώματα στη Ραανάνα το απόγευμα της Δευτέρας, οι οποίες άφησαν πίσω 17 τραυματίες (μεταξύ τους 6 παιδιά) και μία νεκρή, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, αφού ένας παλαιστίνιος μαχαίρωσε πολίτες, στην περιοχή Ραανανά, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος. Οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες, ένας 44χρονος και ένας 24χρονος, έχουν συλληφθεί και ταυτοποιηθεί.

Πιο αναλυτικά ο ένας τρομοκράτης μαχαίρωσε μια γυναίκα ενώ ο δεύτερος έκλεψε ένα αυτοκίνητο και προχώρησε σε επιθέσεις εμβολισμού σε διάφορες τοποθεσίες, επιβεβαίωσε η αστυνομία του Ισραήλ.

Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά μετά από πτώση στην οδό Haroshet, όπου και ένας 66χρονος μαχαιρώθηκε σοβαρά.

Επιπλέον, δεκαπέντε άτομα τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων ένας 34χρονος και ένα αγόρι 16 ετών σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι, ως αποτέλεσμα του εμβολισμού στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Μία γυναίκα σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλοι 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ραανάνα (κεντρικό Ισραήλ), όπως ανακοίνωσαν νωρίτερα και οι υπηρεσίες διάσωσης και η ισραηλινή αστυνομία.

Στο μεταξύ, ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και δύο νεαροί Γάλλοι τραυματίστηκαν σήμερα στην επίθεση με αυτοκίνητο στη Ραανάνα, στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε το Κε ντ’ Ορσέ. “Η Γαλλία καταδικάζει με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την τρομοκρατική επίθεση από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 17, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, σήμερα στη Ραανάνα. Δύο νεαροί συμπατριώτες μας είναι μεταξύ των τραυματιών, ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι έχει “κινητοποιηθεί πλήρως” το γενικό προξενείο της Γαλλίας στο Τελ Αβίβ ώστε να παρασχεθεί όποια βοήθεια χρειαστεί στους τραυματίες.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αστυνομίας, Κόμπι Σαμπτάι, εξήγησε στους δημοσιογράφους στο σημείο πως “οι δύο δράστες της επίθεσης έχουν συγγενικό δεσμό, είναι κάτοικοι των (παλαιστινιακών) εδαφών, που έφθασαν παράνομα” στον τόπο της επίθεσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατοικούν στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, και θεωρούνται ύποπτοι πως έκλεψαν ένα αυτοκίνητο προτού χτυπήσουν περαστικούς σε διάφορα σημεία αυτού του προαστίου του Τελ Αβίβ.

Η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας, διευκρίνισε από την πλευρά της σε μια ανακοίνωση πως ανακρίνει τους δύο υπόπτους, ηλικίας 25 και 44 ετών.

Εικόνες που γυρίστηκαν επί τόπου από την τηλεόραση του AFP δείχνουν ένα αυτοκίνητο να έχει πέσει πάνω σε στύλο ηλεκτρικού ρεύματος κοντά σε μια στάση λεωφορείου.

Το νοσοκομείο Meir της Κφαρ Σάμπα ανέφερε πως μία γυναίκα “που είχε τραυματιστεί, εισήχθη σε κρίσιμη κατάσταση και πέθανε παρά τις προσπάθειες ανάνηψης”.

Οι υπηρεσίες διάσωσης έκαναν λόγο από την πλευρά τους για έναν απολογισμό τουλάχιστον 17 τραυματιών, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση. Έξι παιδιά νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, που κατοικεί στη Ραανάνα, δήλωσε από το σημείο της επίθεσης πως “η μάχη κατά της τρομοκρατίας απαιτεί αποφασιστικότητα”.

Ένας περαστικός που είδε την έναρξη μιας από τις επιθέσεις με αυτοκίνητο τόνισε, σύμφωνα με τους Times of Israel, ότι “όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο”.

“Ακούσαμε τον θόρυβο μιας σύγκρουσης, σαν ένα αυτοκίνητο να προσκρούει σε άλλο αυτοκίνητο”, είπε ο Eden Arzi. “Είδαμε τον οδηγό να βγαίνει και να πηγαίνει να μαχαιρώσει μια γυναίκα και εκείνη τράπηκε σε φυγή. Τότε ο οδηγός πήγε και μαχαίρωσε έναν 60χρονο άνδρα, ενώ στο βάθος ακούγονταν κραυγές, μέχρι που έπεσε στο έδαφος”.

Έτερος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη Haaretz: “Είδα κάποιον να μαχαιρώνει τρία άτομα δίπλα στο εμπορικό κέντρο, να κλέβει ένα αυτοκίνητο και να πέφτει επάνω σε ανθρώπους με αυτό”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Channel 12, ο βασικός ύποπτος μαχαίρωσε έναν οδηγό πριν κλέψει το αυτοκίνητό του και το οδηγήσει επάνω σε τρία άτομα.

Στη συνέχεια εγκατέλειψε το αυτοκίνητο, οπότε έκλεψε ένα δεύτερο όχημα και συνέχισε, οδηγώντας στην οδό Ahuza και χτύπησε τουλάχιστον άλλη μια ομάδα ανθρώπων.

Related posts

Σολτς: Η Κάμαλα Χάρις θα γινόταν πολύ καλή πρόεδρος των ΗΠΑ

protothema.gr

Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

protothema.gr

ΗΠΑ: Ο Τραμπ λέει πως δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση πριν την απόπειρα δολοφονίας

wp-needuser

EE: Η νίκη του προέδρου Μαδούρο “δεν μπορεί να αναγνωριστεί”

protothema.gr

Λίντνερ: “Δεν αναμένω συμφωνία στην G7 για τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία”

wp-needuser

Η Tesla εγκαταλείπει τον υπόσχεση για “φτηνό ηλεκτροκίνητο για τον λαό”

James Rollner