Η-Ρωσία-απομακρύνει-εσπευσμένα-κατοίκους-από-το-Κουρσκ-καθώς-συνεχίζεται-η-ουκρανική-προέλαση
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απομακρύνει εσπευσμένα κατοίκους από το Κουρσκ καθώς συνεχίζεται η ουκρανική προέλαση

Οι αρχές στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ αποφάσισαν να απομακρύνουν τους κατοίκους από την περιοχή Γκλούσκοφ, δήλωσε αργά χθες ο ασκών χρέη κυβερνήτη Αλεξέι Σμιρνόφ, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προωθούνται στη συνοριακή περιοχή.

Ο τομέας της περιφέρειας που συνορεύει με την Ουκρανία έχει πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων. Ο Σμιρνόφ δήλωσε μέσω Telegram ότι η αστυνομία και άλλα κυβερνητικά σώματα θα συντονίσουν τη διαδικασία εσπευσμένης απομάκρυνσης.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε χθες ότι οι δυνάμεις της συνεχίζουν την προέλαση στο ρωσικό έδαφος και ότι προωθήθηκαν σε βάθος ενός και δύο χιλιομέτρων προς διάφορες κατευθύνσεις στην περιφέρεια Κουρσκ από την αρχή της ημέρας, καθώς και ότι τα στρατεύματά της ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση της ρωσικής πόλης Σούτζα από τις δυνάμεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, έχουν απομακρυνθεί εσπεσμένα σχεδόν 200.000 άνθρωποι αφότου άρχισε η ουκρανική επιχείρηση την 8η Αυγούστου.

Ο Ζελένσκι χαιρετίζει την “προέλαση” των ουκρανικών δυνάμεων στο Κουρσκ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε χτες την “προέλαση” των ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, υπογραμμίζοντας ότι το Κίεβο επιτυγχάνει τον “στρατηγικό στόχο” της επιχείρησης.

Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του που δημοσιοποιήθηκε μέσω Telegram, ο Ζελένσκι απηύθυνε έκκληση στους συμμάχους να επιτρέψουν στην Ουκρανία τη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας, τα οποία προμηθεύτηκε από τη Δύση, προκειμένου να εξαπολύσει επιθέσεις εντός του ρωσικού εδάφους. “Όσο πιο τολμηρές είναι οι αποφάσεις των εταίρων, τόσο λιγότερα μπορεί να κάνει ο (Ρώσος πρόεδρος) Πούτιν”, υποστήριξε.

Η Ουκρανία συζητά με τη Ρωσία για τους αιχμαλώτους πολέμου από την περιοχή του Κουρσκ

Χτε, Τετάρτη, ο Ουκρανός διαμεσολαβητής Dmytro Lubinets ότι συζήτησε με τον Ρώσο ομόλογό του για τους Ρώσους αιχμαλώτους που πιάστηκαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης διασυνοριακής ουκρανικής επίθεσης στην περιοχή του Κουρσκ.

“Βλέπω ότι αυτή η κατάσταση τουλάχιστον οδήγησε σε αυτήν την πρωτοβουλία από τη ρωσική πλευρά”, δήλωσε ο Lubinets στην εθνική τηλεόραση σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Related posts

Η Ρωσία αποφασίζει για αναστολή της συμμετοχής της στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΟΑΣΕ

timesadmin

Η Αυστραλία παρουσίασε τη νέα αμυντική της στρατηγική, με το βλέμμα στην Κίνα – “Έχετε νοοτροπία Ψυχρού Πολέμου”, απαντά το Πεκίνο

protothema.gr

Κολομβία: Η κυβέρνηση δεν θα τερματίσει μονομερώς την ειρηνευτική διαδικασία με τον ELN

wp-needuser

Εντι Ράμα: Η υπόθεση Μπελέρη είναι “ζήτημα της δικαιοσύνης σε μια κυρίαρχη χώρα”

timesadmin

Ουκρανία: Η επίθεση στο Κουρσκ είναι ένας τρόπος πίεσης προς τη Ρωσία για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

timesadmin

Ισραήλ: Η χώρα δεν έχει πει ακόμη “την τελευταία της λέξη”, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου

timesadmin