AYTOKINHTO

Η πιο δυνατή Mercedes-AMG SL όλων των εποχών είναι υβριδική με 816 ίππους

Η Mercedes-AMG μόλις περουσιάσε την κορωνίδα της σειράς SL με τη νέα Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE. Ο κινητήρας V8 biturbo των 4,0 λίτρων και η ηλεκτρική μονάδα κίνησης AMG Electric Drive Unit παράγουν μαζί μια ισχύ συστήματος 816 ίππων και μια μέγιστη ροπή έως 1.420 Nm.

Ναι, καλά διάβασες. Σχεδόν 145 κιλά ροπή ικανής να ξηλώσει σπίτι από τα θεμέλια. Α, και σωστά υπέθεσες ότι δεν είχες ξανακούσει για υβριδική και δη plug-in SL. Είναι η πρώτη. Και δεν είναι μόνο αυτό γιατί…

Είναι η ισχυρότερη SL όλων των εποχών

Αυτά τα νούμερα την καθιστούν την πιο δυνατή SL όλων των εποχών. Η επιτάχυνση στα 0-100 km/h είναι 2,9 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα των 317 km/h.

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

Και επειδή αυτά δεν φτάνουν αξίζει να αναφέρουμε επίσης συστήματα όπως η ανάρτηση AMG ACTIVE RIDE CONTROL με ενεργή σταθεροποίηση κύλισης και το ενεργό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα.

Κινητήρας εσωτερικής καύσης εμπρός, ηλεκτροκινητήρας πίσω

Στην SL 63 S E PERFORMANCE, ο V8 biturbo κινητήρας AMG 4,0 λίτρων στον εμπρός άξονα συνδυάζεται επίσης με μια ηλεκτρική μονάδα κίνησης στον πίσω άξονα. Ενσωματώνει έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα 150 kW (204 hp), με ένα ηλεκτρικά μεταβαλλόμενο κιβώτιο ταχυτήτων δύο ταχυτήτων και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα.

Η ελαφριά μπαταρία υψηλής απόδοσης βρίσκεται επίσης στο πίσω μέρος πάνω από τον πίσω άξονα. Αυτός ο συμπαγής σχεδιασμός έχει ως αποτέλεσμα πολυάριθμα πλεονεκτήματα. Ο ηλεκτροκινητήρας ενεργεί απευθείας στον πίσω άξονα και επομένως μπορεί να μετατρέψει την ισχύ του πιο άμεσα σε κίνηση. Αυτό παρέχει επιπλέον ώθηση κατά την εκκίνηση, την επιτάχυνση ή την προσπέραση.

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

Επίσης η δύναμη του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να μεταφέρεται στους μπροστινούς τροχούς, ανάλογα με τις ανάγκες. Ναι, η αυτή η SL είναι τετρακίνητη.

Εμπνευσμένη από τη Formula 1, εξελιγμένη στο Affalterbach: η μπαταρία AMG High Performance

Η μπαταρία ιόντων λιθίου είναι εμπνευσμένη από τεχνολογίες που έχουν δοκιμαστεί στα υβριδικά αγωνιστικά αυτοκίνητα της Formula 1 της ομάδας Mercedes-AMG Petronas F1 Team.

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

Η μπαταρία υψηλής απόδοσης προσφέρει χωρητικότητα 6,1 kWh, συνεχή ισχύ 70 kW και μέγιστη ισχύ 150 kW. Η φόρτιση πραγματοποιείται μέσω του εγκατεστημένου ενσωματωμένου φορτιστή 3,7 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα σε σταθμό φόρτισης, wallbox ή οικιακή πρίζα. Η μπαταρία έχει σχεδιαστεί για γρήγορη παροχή και κατανάλωση ενέργειας και όχι για τη μεγαλύτερη δυνατή εμβέλεια. Παρόλα αυτά, τα 13 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης επιτρέπουν μια πρακτική ακτίνα λειτουργίας.

Η βάση για την υψηλή απόδοση της μπαταρίας AMG 400 volt είναι η άμεση ψύξη: ένα ψυκτικό υγρό υψηλής τεχνολογίας ρέει γύρω από όλες τις 560 κυψέλες και τις ψύχει ξεχωριστά. 

Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE

Και τετραδιεύθυνση

Η SL 63 S E PERFORMANCE είναι επίσης εξοπλισμένη με ενεργό σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα στον βασικό εξοπλισμό. Ανάλογα με την ταχύτητα, οι πίσω τροχοί κατευθύνονται είτε προς την αντίθετη κατεύθυνση (έως 100 km/h) είτε προς την ίδια κατεύθυνση (ταχύτερα από 100 km/h) με τους μπροστινούς τροχούς. Νομίζουμε αυτά φτάνουν, σε αφήνουμε να απολαύσεις τις φωτογραφίες. 

Πηγή: topgeargreece.gr

Διαβάστε ακόμα:
 – Νέα Porsche Macan: Οι πρώτες επίσημες εικόνες 
 – Leave the World Behind στο Netflix: Τι είπε ο Elon Musk για την τρομακτική σκηνή με τα αυτόνομα Tesla
 – Αφιέρωμα Mercedes-Benz 230 SL: Η “Παγόδα” έγινε 60 ετών

Related posts

Video: Δες το αυτοκίνητο της Sony να κινείται από ένα χειριστήριο του PS5

timesadmin

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Lancia Ypsilon και η νέα εποχή της φίρμας

timesadmin

Είναι επικίνδυνη η κρυφή λειτουργία “Elon” στα Tesla;

timesadmin

Αποστολή στη Γαλλία Peugeot 3008: Πρώτη επαφή με το ολοκαίνουργιο SUV

timesadmin

Νέα προσφορά για το scooter Piaggio Medley

95wwvl

Δείτε το email που έστειλε ο Elon Musk για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης FSD Beta

James Rollner