Η-Ουκρανή-δημοσιογράφος-Βικτόρια-Ρόστσινα-πέθανε-ενώ-ήταν-υπό-κράτηση-στη-Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανή δημοσιογράφος Βικτόρια Ρόστσινα πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση στη Ρωσία

Μια Ουκρανή δημοσιογράφος, η Βικτόρια Ρόστσινα, η οποία είχε συλληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη το 2023, πέθανε σε φυλακή στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ένας Ουκρανός αξιωματούχος.

Η Ρόστσινα, που ήταν ανεξάρτηση δημοσιογράφος, συνεργαζόταν κυρίως με τα ουκρανικά μέσα Ukraïnska Pravda και Hromadske. Εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 2023, ενώ προσπαθούσε να φτάσει σε κατεχόμενα εδάφη στην περιοχή της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Ένωση Ουκρανών δημοσιογράφων ανακοίνωσε εννέα μήνες αργότερα ότι ο πατέρας της, ο Βολοντίμιρ, έλαβε την επιβεβαίωση των ρωσικών αρχών ότι η κόρη του ήταν κρατούμενη “στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

“Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η πληροφορία για τον θάνατο της Βικτόρια” ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού κέντρου για τους αιχμαλώτους πολέμου, ο Πέτρο Γιατσένκο. “Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τις συνθήκες του θανάτου της, προσπαθούμε να τις εξακριβώσουμε”, πρόσθεσε.

Ο ρωσικός ανεξάρτητος ιστότοπος Mediazona έγραψε ότι η δημοσιογράφος πέθανε κατά τη μεταφορά της από μια φυλακή του Ταγκανρόγκ στη Μόσχα. Ο Γιατσένκο, χωρίς να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή, σχολίασε ότι η μεταφορά από το Ταγκανρόγκ στη Μόσχα “ήταν ένα βήμα ενόψει της απελευθέρωσής της”.

Σύμφωνα με τον Γιατσένκο, περίπου 25 Ουκρανοί δημοσιογράφοι κρατούνται σήμερα στη Ρωσία και άλλοι, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίστηκε, θεωρούνται αγνοούμενοι.

Πηγή: ---

Related posts

Η ExxonMobil προβλέπει πρακτικά αμετάβλητη ζήτηση πετρελαίου το 2050

wp-needuser

Υεμένη: Οι Χούθι απειλούν εκ νέου να επιτεθούν στο Ισραήλ, εξαίρουν την επίθεση της Χεζμπολάχ

timesadmin

Κίνα-Βιετνάμ: Υπογραφή μνημονίου ενίσχυσης της διατραπεζικής συνεργασίας

timesadmin

Προεδρικές εκλογές στη Δομινικανή Δημοκρατία: Ο Λουίς Αμπιναδέρ επανεκλέγεται από τον πρώτο γύρο

James Rollner

Προέλαση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία – Εξασθενεί η ουκρανική αντεπίθεση στο Κουρσκ

timesadmin

ΗΠΑ: Σκληρές ερωτήσεις από τη Γερουσία στους CEO των Meta, TikTok, X, Snap για την παιδική ασφάλεια

timesadmin