Η-Κ.-Χάρις-επέλεξε-για-υποψήφιο-αντιπρόεδρο-τον-Τιμ-Γουόλς,-κυβερνήτη-της-Μινεσότα
ΚΟΣΜΟΣ

Η Κ. Χάρις επέλεξε για υποψήφιο αντιπρόεδρο τον Τιμ Γουόλς, κυβερνήτη της Μινεσότα

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις επέλεξε για αντιπρόεδρό της τον κυβερνήτη της Μινεσότα, Τιμ Γουόλς, μία επιλογή που σύμφωνα με πηγές εστιάζει στην απήχηση που μπορεί να έχει ο Γουόλς στο σώματα των λευκών ψηφοφόρων αγροτικών περιοχών.

Ο 60χροος Τιμ Γουόλς, βετεράνος της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ και πρώην δάσκαλος, προτού εκλεγεί κυβερνήτης της Μινεσότα το 2018 είχε κερδίσει θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ επικρατώντας σε μία περιοχή που επιλέγει συνήθως Ρεπουμπλικάνους υποψήφιους.

Ως κυβερνήτης ο Γουόλς έχει προωθήσει μια προοδευτική ατζέντα που περιλαμβάνει δωρεάν σχολικά γεύματα, στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, φορολογικές περικοπές για τη μεσαία τάξη και διευρυμένη άδεια μετ’ αποδοχών για τους εργαζόμενους στη Μινεσότα.

Ο Γουόλς έχει υποστηρίξει επίσης εδώ και καιρό τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών, ωστόσο έχει επιδείξει και συντηρητικά αντανακλαστικά όταν ως βουλευτής μιας αγροτικής περιοχής στη Βουλή των ΗΠΑ είχε υπερασπιστεί τα συμφέροντα των γεωργών αλλά και το δικαίωμα της οπλοκατοχής.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters, με την επιλογή της η Κάμαλα Χάρις βάζει δίπλα της έναν δημοφιλή πολιτικό στα μεσοδυτικά της χώρας, μία περιοχή της οποίας οι Πολιτείες κατά βάση ψηφίζουν Δημοκρατικούς στις προεδρικές εκλογές αλλά με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μικρό προβάδισμα στα ιδιαίτερα κρίσιμα Μίσιγκαν και Ουισκόνσιν.

Τέτοιες πολιτείες θεωρούνται κρίσιμες για τη λαϊκή ετυμηγορία της 5ης Νοεμβρίου, με τον Γουόλς να εκτιμάται ευρέως ότι διαθέτει απήχηση στους λευκούς ψηφοφόρους αγροτικών περιοχών που έχουν στραφεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια προς τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, τον αντίπαλο του Χάρις για τον Λευκό Οίκο.

Η Κάμαλα Χάρις κατέληξε στον Γουόλς αντί του κυβερνήτη της Πενσυλβάνια Τζος Σαπίρο, ο οποίος θεωρούνταν ότι της είναι απαραίτητος για κερδίσει την εξίσου κρίσιμη πολιτεία αυτή.

Related posts

Ελβετία: Νομικά και ηθικά ζητήματα εγείρει θάλαμος αυτοκτονίας

timesadmin

New York Times: Ο Χανίγια σκοτώθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο δωμάτιό του δύο μήνες πριν το χτύπημα

wp-needuser

Χλευασμοί Τραμπ προς Δημοκρατικούς: “Ακόμη δεν ξέρουν ποιον θα έχουν υποψήφιο”

James Rollner

Ισραηλινός υπουργός Άμυνας για Διεθνές Δικαστήριο: Καταγγέλλει “άρνηση του δικαιώματος του Ισραήλ να αμυνθεί”

protothema.gr

Η Ζαχάροβα βλέπει “υβριδικό πόλεμο της Δύσης” κατά της Ρωσίας, με αφορμή δηλώσεις Κάμερον

protothema.gr

Πορτογαλία: Πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας των γιατρών του δημοσίου με που ζητούν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας

timesadmin