Η-κριτικοί-του-κόσμου-αποφάνθηκαν:-Το-‘poor-things’-είναι-η-ταινία-της-χρονιάς
ΣΙΝΕΜΑ

Η κριτικοί του κόσμου αποφάνθηκαν: Το ‘Poor Things’ είναι η ταινία της χρονιάς

Η Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) ανέδειξε το επιτυχημένο φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου ως το κορυφαίο του 2024.

Poor Things νέο 3

Ακόμα μία διάκριση προστίθεται στη μακρά λίστα των βραβείων που έχει αποσπάσει το “Poor Things”, καθώς η Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) το ανέδειξε ως καλύτερη ταινία του 2024.

Συνολικά 791 κριτικοί από όλο τον κόσμο συμμετείχαν στη ψηφοφορία της FIPRESCI, όπου το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου βγήκε στην κορυφή. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας σκηνοθέτης βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, ενώ η απονομή του σχετικού βραβείου πρόκειται να γίνει στην τελετή έναρξης του 72ο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν (20/9). Θυμίζουμε πως, μεταξύ άλλων, το “Poor Things” απέσπασε τέσσερα βραβεία Όσκαρ, νωρίτερα έγραψε ιστορία κερδίζοντας το Χρυσό Λέοντα στη Βενετία, ενώ έσπασε τα ταμεία στην Ελλάδα.

Διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Άλισντερ Γκρέι, το “Poor Things” βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων ταινιών που είδαμε φέτος και για το “α”. Όπως γράφτηκε στην κριτική, η ταινία αποτελεί “εκστατικό, ατρόμητο, συναρπαστικό σινεμά, που καταθέτει μια ρηξικέλευθη κινηματογραφική πρόταση, αποθεώνοντας τις απελευθερωτικές διαστάσεις της ηδονής, και διαθέτει τη δυναμική να γίνει σημείο αναφοράς για το μέλλον”. Το “Poor Things” είναι διαθέσιμο μέσω Disney+.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Φεστιβάλ Βενετίας: Μπραντ Πιτ εναντίον Τζορτζ Κλούνεϊ

Related posts

«Βασιλιάδες του Κόσμου», «Πολύδροσο» και άλλες οκτώ ταινίες σήμερα στα σινεμά

timesadmin

Σινεμά: Οι ταινίες στις αίθουσες των Ιωαννίνων

protothema.gr

Αδάμ: Μία τρυφερή ταινία της της Μαριάμ Τουζανί για μια ιστορία γυναικείας αλληλεγγύης

timesadmin

Νέες ταινίες: Γαλλικό σινεμά και Νύχτες Πρεμιέρας

timesadmin

Μικροί Ήρωες σε Δράση

timesadmin

Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου: Γιώργος Λάνθιμος και Γιώργος Ζώης «σε τροχιά» για διεκδίκηση υποψηφιοτήτων

wp-needuser