AYTOKINHTO

Η θρυλική Mercedes 190E Evo II γίνεται restomod από τους καλύτερους

Την Mercedes 190Ε φαίνεται πως πολλοί την λατρεύουμε στην Ελλάδα και είναι λογικό, καθώς ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή sedan της εποχής του και στην ελληνική αγορά.

Η αγωνιστική του παρουσία έπαιξε ρόλο στον θρύλο που έχει χτιστεί γύρω από το μοντέλο και η HWA ήταν η ομάδα που είχε δημιουργήσει εκείνο το αυτοκίνητο που πρωταγωνιστούσε στο DTM. Τώρα η ίδια το επαναφέρει ως restomod. 

H Mercedes για αδιευκρίνιστους λόγους δεν μοιάζει να είναι πολύ ελκυστική για τις εταιρείες που ασχολούνται με τα restomod, τα οποία είναι πολύ της μόδας, εσχάτως.

Βασικά υπάρχουν λόγοι και ο κυριότερος από αυτούς έχει να κάνει με το γεγονός της σπανιότητας. Εκεί δηλαδή που άλλες εταιρείες, όπως η Porsche διατηρούν μοντέλα που παραμένουν σπάνια και δεν τα βρίσκει κανείς εύκολα, η Mercedes έχει μεγάλης παραγωγής αυτοκίνητα, κάτι που δεν ισχύει για την Mercedes 190E Evo II. 

Mercedes 190E Evo II Restomod

Η Evo II είναι ένα σχεδόν ανυπέρβλητο κομμάτι της ιστορίας της Mercedes στους αγώνες τουρισμού και όχι μόνο. Τη δεκαετία του 1980 η εταιρεία μπήκε στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού και το έκανε με την Mercedes 190Ε η οποία μετετράπη σε αγωνιστική και την γνωρίσαμε ως Mercedes 190E Evo I. 

Mercedes 190E Evo II Restomod

Το 1990, όταν ήρθε η ώρα για την αναβάθμιση του αυτοκινήτου προέκυψε η 190E Evo II, η οποία για να μπορέσει να πάρει ομολογκασιόν και να αγωνιστεί έπρεπε να φτιαχτεί σε 500 κομμάτια. Φτιάχτηκαν τελικά 502 και πουλήθηκαν όλα πριν καν η Mercedes τις παρουσιάσει στο ευρύ κοινό. 

Mercedes 190E Evo II Restomod

Εκείνη η Mercedes 190E Evo II χρησιμοποιούσε έναν κινητήρα 2,5 λίτρων με μέγιστη απόδοση 232 ίππων στις 7.200 σ.α.λ. και 181 κιλά ροπής στις 5.000 σ.α.λ., καθιστώντας το το πιο ισχυρό μέλος της οικογένειας 190E. 

Για το restomod μοντέλο η HWA, η οποία έχει κατακτήσει συνολικά 11 πρωταθλήματα με αυτοκίνητα της Mercedes στο DTM, δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες. Έδωσε στη δημοσιότητα μερικά σκίτσα, στα οποία φαίνονται κάποιες αισθητικές αναβαθμίσεις στο ήδη εντυπωσιακό αμάξωμα για την εποχή του. 

Mercedes 190E Evo II

Είναι απολύτως βέβαιο πως οι 232 ίπποι, είναι πολύ λίγοι για αυτό που θα δούμε σε μερικούς μήνες, όπως εξάλλου λίγα θα είναι και τα χρήματα που κόστιζε το αυτοκίνητο τη δεκαετία του 1990, γιατί τώρα η τιμή του θα ξεπεράσει τις 800.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ

Πηγή: topgeargreece.gr

Διαβάστε ακόμα:
 – Πώς είναι να ζεις με μια κλασική Mercedes-Benz 190E: Ένα κορίτσι της Gen Z εξηγεί
 – Αφιέρωμα 30 χρόνια Mercedes-Benz C-Class: το σεντάν μετά την “Baby Benz”
 – Νέα Mercedes-AMG GT2 PRO: Για να πάρει μέρος σε αγώνες πρέπει να την υποβαθμίσεις…

Related posts

BYD Dolphin: ηλεκτρικό και με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ στην Ελλάδα

wp-needuser

Δοκιμή Lexus RX 500h F Sport: Πανίσχυρη και τετρακίνητη πολυτέλεια

timesadmin

H BYD έχει κατατροπώσει την Tesla σε καινοτομίες

timesadmin

Αυτό το πλοίο-θηρίο της BYD μπορεί να μεταφέρει 7.000 αυτοκίνητα (video)

timesadmin

Έρχεται ηλεκτρικό Fiat Panda κάτω από 25.000 ευρώ

timesadmin

Η Honda προσπαθεί να εξαγοράσει Nissan και Mitsubishi, σύμφωνα με πρώην CEO

wp-needuser