Η-δωρεά-που-δίνει-νέα-πνοή-σε-σχολεία-της-Θεσσαλίας,-ένα-χρόνο-μετά-τις-πλημμύρες
ΕΛΛΑΔΑ

Η δωρεά που δίνει νέα πνοή σε σχολεία της Θεσσαλίας, ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες

Sponsored content

Ένα χρόνο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel που σφυροκόπησε τη Θεσσαλία, η περιοχή δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει πλήρως, με αποτέλεσμα μεγάλο τμήμα των υποδομών της να μην έχει αποκατασταθεί μέχρι και σήμερα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, και όταν οι κρατικοί πόροι δεν επαρκούν, τα βλέμματα στρέφονται στη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα όταν είναι οργανωμένη και σε ευρεία κλίμακα. Αρκετές μεγάλες επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα, υλοποιώντας δράσεις που στηρίζουν και ενδυναμώνουν τις τοπικές κοινωνίες.

farkadona_sxoleia

Τα My market είναι μια από τις εταιρείες που αφουγκράζονται τις ανάγκες των συνανθρώπων, και στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την Εταιρική Υπευθυνότητα πραγματοποιούν σταθερά τα τελευταία χρόνια, το πρόγραμμα «συν-πράττω», το οποίο περιλαμβάνει δωρεές σε τοπικούς και πανελλαδικούς φορείς. Οι δωρεές μπορεί να είναι σε προϊόντα, ή να έχουν τη μορφή έργων υποδομής για περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Αυτήν τη φορά τα My market, σε συνεργασία με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός, έβαλαν στο επίκεντρο της δράσης τους το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο της Φαρκαδόνας στη Θεσσαλία, όπου φοιτούν συνολικά 140 μαθητές. Μάλιστα, ένας από τους λόγους που επιλέχτηκαν αυτά τα δύο σχολεία είναι και η μεγάλη παρουσία των My market στην ευρύτερη περιοχή. Συγκεκριμένα, το δίκτυο των My market στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Θεσσαλίας αριθμεί 25 καταστήματα και 767 εργαζόμενους με τις οικογένειες τους.

Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές των σχολείων της Φαρκαδόνας, στη Θεσσαλία!

Η δωρεά στο Γενικό Λύκειο Φαρκαδόνας αφορά αθλητικό και οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ώστε να αποκτήσει η αίθουσα του γυμναστηρίου την παλιά χρήση της, αφού πριν την καταστροφή εκεί πραγματοποιούνταν πολιτιστικές, αθλητικές εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες κ.α. Πλέον, η αίθουσα μπορεί να γεμίσει και πάλι από χαρούμενες φωνές, μουσική και χρώματα.

Στο δεύτερο σχολείο, το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Φαρκαδόνας, έγινε ανακατασκευή του θερμοκηπίου και προμήθεια εργαλείων για το μάθημα της Γεωπονίας. Άλλωστε η γεωπονία αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον τόπο, μια αμιγώς αγροτική περιοχή. Με την αποκατάσταση των εργαλείων και του θερμοκηπίου, οι μαθητές μπορούν να εμβαθύνουν στην επίδραση του ανθρώπινου παράγοντα στις καλλιέργειες, και στην καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν κατά την παραγωγή, ακόμα και αν πρόκειται για ένα μικρό οικιακό μποστάνι.

new_mark_20240923_115928

Οι δύο δωρεές παρουσιάστηκαν σε μια λιτή εκδήλωση που έγινε παρουσία των τοπικών αρχών, εκπροσώπων της εκκλησίας, των δύο σχολείων και της τοπικής κοινότητας. Οι άνθρωποι των My market και του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ που επίσης παραβρέθηκαν, μίλησαν για την αξία της προσφοράς, και το κίνητρο που θέλουν να δώσουν σε όλα τα παιδιά της περιοχής να αναπτυχθούν στον τόπο τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που τα My market αναλαμβάνουν να δώσουν σε κατοίκους και μαθητές το χαμόγελό τους. Η αρχή είχε γίνει στη Βόρεια Εύβοια, η οποία το 2021 είχε δεχτεί τεράστιο πλήγμα από τις τρομερές πυρκαγιές. Τότε, και πάλι σε συνεργασία με το Μη Κυβερνητικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, η εταιρεία είχε προχωρήσει σε πλήρη ανάπλαση των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ του Δημοτικού σχολείου στις Ροβιές.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, αφού δημιουργήθηκε ένας ολοκαίνουργιος και υπερσύγχρονος χώρος άθλησης και ψυχαγωγίας για τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου του χωριού, αλλά και για τις οικογένειες που ζουν εκεί. Ήταν ένα έργο πνοής το οποίο ολοκληρώθηκε με τη συνδρομή των εργαζομένων, στην εταιρεία.

Related posts

Οι Έλληνες που ρίζωσαν κατά λάθος στα Σκόπια

timesadmin

Ομόνοια: Ανατριχιαστική η περιγραφή της 25χρονης που δέχθηκε επίθεση – «Μου έκλεισε το στόμα και μου φώναζε “σεξ”»

timesadmin

Κολωνός: Η εισαγγελέας πρότεινε πλήρη ενοχή της μάνας της 12χρονης – Ζήτησε απαλλαγή Mίχου για τον βιασμό

timesadmin

ΣτΕ: Οι υπουργικές αποφάσεις που στηρίζονται σε ηλεκτρονική επεξεργασία δεδομένων χρήζουν αιτιολόγησης

timesadmin

Salt Bae: Με τρία εκατ. ευρώ έφτιαξε το σπίτι των ονείρων του στη Μύκονο ο Νουσρέτ

timesadmin

Σήμερα το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Ντίνο Καρύδη

timesadmin