ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου ειδική απεσταλμένη της Ελλάδας για τους Ωκεανούς

Η Διονυσία Αυγερινοπούλου ειδική απεσταλμένη της Ελλάδας για τους Ωκεανούς

Θα είναι αρμόδια για τη διοργάνωση της 9ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 – 17 Απριλίου 2024

Με απόφαση του πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζεται η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής και Βουλευτής Ν. Ηλείας, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ως Ειδική Απεσταλμένη για τους Ωκεανούς, αρμόδια για τη διοργάνωση της 9ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 – 17 Απριλίου 2024.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου είναι Βουλευτής Ν. Ηλείας, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής. Έχει διατελέσει ως Επικεφαλής για το Νερό της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου, Επικεφαλής του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βιωσίμου Αναπτύξεως του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ και Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παγκοσμίου Οργανισμού Συνεργασίας για το Νερό.

Παράλληλα, έχει τιμηθεί με το Βραβείο «Πράσινο Αστέρι» του Περιβαλλοντικού Προγράμματος και του Γραφείου Συνεργασίας Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, ενώ είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στο Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος, με ειδίκευση στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

Ειδήσεις σήμερα:Γιόσεφ Φριτζλ: To τέρας που φυλάκισε και βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια μπορεί σύντομα να αποφυλακιστείΣύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την εξέλιξη της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης στην ΕλλάδαΟμοφυλόφιλοι υπήρχαν και υπάρχουν, το παιδί μου ρωτάει γιατί δεν είμαστε ίσοι, λέει ο Φώτης Σεργουλόπουλος

-







Related posts

Γεραπετρίτης: Το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη δεν είναι διμερές, είναι ευρωπαϊκό

wp-needuser

Γεωργιάδης: Θέλουμε τους γιατρούς συμμάχους και συμβούλους μας για να οικοδομήσουμε το νέο ΕΣΥ

timesadmin

Φωτιά στην Αττική: Μητσοτάκης και Κασσελάκης στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων

James Rollner

Μπάχαλο στην Κύπρο με βουλευτή που ήθελε να υποκαταστήσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

James Rollner

erga.gov.gr: Αποκαλύφθηκε η πλατφόρμα, περισσότερα από 6.000 projects – Οι πολίτες θα βλέπουν την πρόοδο των έργων

timesadmin

Ζουράρις: Το πρώτο λάθος με τον Κασσελάκη το έκανε ο Τσίπρας, δεν κατάλαβε ότι είναι σούργελο;

wp-needuser