Η-Γερμανία-προσπαθεί-να-βρει-τρόπους-να-βοηθήσει-την-volkswagen
AYTOKINHTO

Η Γερμανία προσπαθεί να βρει τρόπους να βοηθήσει την Volkswagen

Η κυβέρνηση της Γερμανίας εξετάζει τρόπους στήριξης της Volkswagen δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Robert Habeck, ερωτηθείς σχετικά με την απειλή περικοπών θέσεων εργασίας στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Η Volkswagen δήλωσε αυτό το μήνα ότι πρέπει να μειώσει σημαντικά το κόστος της παραγωγής της στη Γερμανία, επικαλούμενη το υψηλό κόστος, τη χαμηλή παραγωγικότητα και τον έντονο ανταγωνισμό. “Η VW έχει κεντρική σημασία για τη Γερμανία”, δήλωσε ο Habeck στους δημοσιογράφους στην πόλη Papenburg της Κάτω Σαξονίας.

πίσης, το υπουργείο Οικονομίας εξετάζει τον τρόπο αντιμετώπισης της υποχώρησης πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές. Τη Δευτέρα, η ένωση αυτοκινητοβιομηχανιών VDA, το συνδικάτο IG Metall, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων και οι προμηθευτές θα συμμετάσχουν σε μια γερμανική σύνοδο κορυφής στον κλάδο της αυτοκίνησης, δήλωσε το οικονομικό επιτελείο της Γερμανίας.

Εν τω μεταξύ ο υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα του γερμανικού μηνιαίου περιοδικού “Manager Magazin”, το οποίο ανέφερε ότι ορισμένοι εντός της εταιρείας εκτιμούν ότι το γερμανικό εργατικό δυναμικό του ομίλου θα πρέπει να μειωθεί μεσοπρόθεσμα κατά 30.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή περίπου το 10% του συνολικού εργατικού δυναμικού του ομίλου Volkswagen στην Γερμανία.

Volkswagen

Ο αριθμός αυτός, ο οποίος έχει αναφερθεί συχνά σχετικά με πιθανές περικοπές θέσεων εργασίας στη Volkswagen στη Γερμανία, “δεν έχει καμία βάση και είναι απλώς ανοησία”, δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η διοίκηση και τα συνδικάτα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την αντικατάσταση των μακροχρόνιων μισθολογικών συμφωνιών που η Volkswagen ακύρωσε αυτόν τον μήνα μετά τις απειλές να κλείσει για πρώτη φορά εργοστάσια στη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα στο topgeargreece.gr

Related posts

Σκάνδαλο με ελαττωματικούς αερόσακους-γιατί απασχολεί ακόμη

protothema.gr

Μεγάλη φίρμα θέλει να κλείσει εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

wp-needuser

Tο πειραματικό eVX φέρνει την Suzuki πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση

timesadmin

Γιατί η Lotus έβαλε τη νέα Emeya σε καταψύκτη

timesadmin

Τέλος η συνεργασία της Mercedes με BYD-τι έχει συμβεί

wp-needuser

F1 GP Κίνας Sprint Race: Δέκα γύροι ήταν αρκετοί για Verstappen

protothema.gr