Η-Βικτόρια-Χίσλοπ-ambassador-της-Αγοράς-στο-65ο-Φεστιβάλ-Κινηματογράφου-Θεσσαλονίκης
ΣΙΝΕΜΑ

Η Βικτόρια Χίσλοπ ambassador της Αγοράς στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Βικτόρια Χίσλοπ

Το 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέα Βικτόρια Χίσλοπ ως ambassador της Αγοράς, του αναπτυξιακού τμήματος του φεστιβάλ. Στη φετινή διοργάνωση, η Χίσλοπ θα αναλάβει την προώθηση των διεργασιών που οδηγούν στη δημιουργία του κινηματογράφου του αύριο, ενισχύοντας τους ανερχόμενους δημιουργούς και τονίζοντας τη σημασία της Αγοράς στο παγκόσμιο κινηματογραφικό γίγνεσθαι.

Η συγγραφέας, γνωστή για τα επιτυχημένα μυθιστορήματά της, όπως “Το Νησί” και “Το Νήμα”, δήλωσε ενθουσιασμένη για το νέο της ρόλο: “Η αφήγηση ιστοριών βρίσκεται στο επίκεντρο μιας καλής ταινίας. Αν και η διαδικασία της δημιουργίας μπορεί να αποδειχθεί περίπλοκη και τρομακτική, είμαι πολύ χαρούμενη που θα υποστηρίξω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των μελλοντικών κινηματογραφιστών”.

Βικτόρια Χίσλοπ

Η Αγορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η Αγορά του 65ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 9 Νοεμβρίου 2024 και αποτελεί ένα διεθνές σημείο συνάντησης και δικτύωσης για επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας. Στηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe-MEDIA και προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες συνεργασίας και χρηματοδότησης, με επίκεντρο τις χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

Crossroads Co-Production Forum

Στο πλαίσιο της Αγοράς, από τις 3 έως τις 7 Νοεμβρίου, θα φιλοξενηθεί η 20ή διοργάνωση του Crossroads Co-Production Forum, στην οποία έχουν επιλεγεί 15 κινηματογραφικά πρότζεκτ από 17 χώρες. Το Crossroads Forum λειτουργεί ως σημαντική πλατφόρμα για την ανάπτυξη δημιουργικών συνεργασιών και την υποστήριξη νέων και καταξιωμένων κινηματογραφιστών, με προπαρασκευαστικά εργαστήρια και την καθοδήγηση ειδικών της βιομηχανίας.

Μια από τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της φετινής διοργάνωσης είναι το Bridge to the North, που στοχεύει στη σύνδεση του ευρωπαϊκού Νότου με τον Βορρά, ενισχύοντας τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Μεσογείου και της Σκανδιναβίας. Φέτος, σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και άλλους θεσμούς, θα συμμετάσχουν επαγγελματίες από τη σουηδική κινηματογραφική βιομηχανία, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για συμπαραγωγές και καλλιτεχνικά εγχειρήματα.

Τα βραβεία του Crossroads Co-Production Forum περιλαμβάνουν σημαντικές χρηματικές διακρίσεις, υποτροφίες και υπηρεσίες για την υποστήριξη των πρότζεκτ σε διάφορα στάδια παραγωγής. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν το χρηματικό βραβείο Onassis Film Award, το ArteKino International Award και το Finos Film, προσφέροντας σημαντική ώθηση σε ελληνικές και διεθνείς παραγωγές.

Agora Works in Progress

Το Agora Works in Progress, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 7 Νοεμβρίου, θα παρουσιάσει 9 ταινίες από 15 χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, που βρίσκονται στο στάδιο του post-production. Οι δημιουργοί θα έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν χρηματοδότηση, sales agents και να εξασφαλίσουν διανομή ή πρεμιέρα σε φεστιβάλ. 

Το φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή από αφηγήσεις και ιστορίες, προσφέροντας χώρο σε τέσσερις πρώτες ταινίες νέων κινηματογραφιστών, αλλά και σε πέντε έργα έμπειρων και καταξιωμένων σκηνοθετών. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωρίζουν οι ταινίες των Χρυσιάννα Παπαδάκη, Στέργιου Ντινόπουλου, Αμέρισσας Μπάστα, καθώς και οι νέες δημιουργίες των Γιώργου Γεωργόπουλου και Αλέξανδρου Βούλγαρη. Οι ταινίες αυτές πειραματίζονται με τις κινηματογραφικές φόρμες, επαναπροσδιορίζουν γνωστά αφηγηματικά μοτίβα και παρουσιάζουν πρωτότυπες, γοητευτικές ιστορίες που αναμένεται να αιχμαλωτίσουν το κοινό.

Thessaloniki Locarno Industry Academy και Agora Short Film Lab

Η Αγορά θα φιλοξενήσει επίσης το Thessaloniki Locarno Industry Academy (2-7 Νοεμβρίου), ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους επαγγελματίες στον τομέα των πωλήσεων και διανομής, καθώς και το Agora Short Film Lab (3-7 Νοεμβρίου), το οποίο προσφέρει καθοδήγηση σε σκηνοθέτες μικρού μήκους καθώς προετοιμάζονται για μεγάλου μήκους ταινίες.

Related posts

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

protothema.gr

Κυριακάτικο ξύπνημα

James Rollner

Ο Κουέντιν Ταραντίνο άλλαξε γνώμη και ματαίωσε την παραγωγή της ταινίας “The Movie Critic”

James Rollner

Οι «Υπέροχες Μέρες» στα σινεμά και ένα κακό που παραμονεύει

timesadmin

Αντίνοος Αλμπάνης: Θύμωσα με τον Παπακαλιάτη, στο σινεμά και την τηλεόραση δεν σκοτώνεις σκυλί

wp-needuser

9ο Beyond Borders: Ενισχυμένα φέτος τα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

protothema.gr