Ηπειρωτική-Βιομηχανία-Εμφιαλώσεων:-Η-ελληνική-εταιρεία-εμφιάλωσης-που-αναπτύσσεται-δυναμικά
ΕΛΛΑΔΑ

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Η ελληνική εταιρεία εμφιάλωσης που αναπτύσσεται δυναμικά

Sponsored content

Συντονισμένη προσπάθεια, υπευθυνότητα, στρατηγικός σχεδιασμός και αφοσίωση στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, είναι οι βασικοί πυλώνες επάνω στους οποίους η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων στηρίζει εδώ και 33 χρόνια την αναπτυξιακή πορεία της. Η αρχή έγινε το 1990 σε έναν τόπο απαράμιλλης ομορφιάς, τα Ζαγοροχώρια, όπου εγκαινιάστηκαν οι εγκαταστάσεις για την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού από την πηγή «Βίκος». Από τότε έχουν γραφτεί πολλά κεφάλαια στην ιστορία της εταιρείας η οποία σταδιακά αναδείχτηκε σε ηγέτιδα του κλάδου, καθώς το brand name που δημιούργησε ο Πέτρος Σεπετάς και η Ελένη Θεοχάρη έγινε συνώνυμο του ποιοτικού εμφιαλωμένου νερού.

sapeta_family_vikos

Στη συνέχεια, η αγορά εξελίχθηκε και η οικογένεια Σεπετά ακολούθησε το ρεύμα της εποχής, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα. Έτσι το 2014, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων έκανε δυναμικό άνοιγμα στην κατηγορία των αναψυκτικών, παρουσιάζοντας τα αναψυκτικά «Βίκος», με φυσικό μεταλλικό νερό και χυμό από ελληνικά φρούτα, συνέχισε με αναψυκτικά χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, λάνσαρε τη Βίκος Cola Zero Sugar και το Βίκος Pink Grapefruit, ενώ πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της ακόμα δύο ετικέτες φυσικού μεταλλικού νερού, το «ΥΑΣ» και το «Μιτσικέλι». Μια πλούσια δραστηριότητα, η οποία έχει ως κεντρικό άξονα τη δέσμευση της εταιρείας στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.

new_water_vikos

Ένας από τους βασικότερους συμμάχους για μια επιτυχημένη πορεία είναι πάντα η τεχνολογία. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει καλά η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων και γι’ αυτό έχει επενδύσει σε ένα πενταετές πλάνο βιώσιμης ανάπτυξης, ύψους €100 εκ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε νέες υποδομές και νέες τεχνολογίες, την εφαρμογή έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, τη βιωσιμότητα και την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης στους τομείς της παραγωγής, των logistics, αλλά και των νομικών και οικονομικών υπηρεσιών, διαμορφώνοντας πραγματικά ένα έξυπνο και ζωντανό 24/7 εργοστάσιο, με άμεση ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των μηχανημάτων και των υπόλοιπων συστημάτων. Μάλιστα, για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες εγκαθίστανται νέες γραμμές παραγωγής με όλο τον υποστηρικτικό εξοπλισμό που απαιτείται για τη λειτουργία τους.

sapeta_family

Η υλοποίηση του προγράμματος προχωρά με εντατικούς ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2026. Πιο συγκεκριμένα, από τη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία με το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σε συνεργασία με την Eurobank, έχει ολοκληρωθεί το 70%, με τα έργα που έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται να ανέρχονται σε €42,5 εκατ., από το σύνολο των €62,8 εκατ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η εταιρεία έχει επιτύχει 90% μετάβαση σε υποδομές cloud, συλλέγοντας και αναλύοντας δεδομένα τα οποία ενισχύουν τη διαδικασία γρήγορης λήψης αποφάσεων. Η πλήρης μετάβαση σε υποδομές cloud αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2025, ενώ σχετικά με τις κτηριακές υποδομές, τα έργα επέκτασης έχουν πραγματοποιηθεί κατά 43%. Έτσι, μέσα σε μόλις 7 μήνες, η επένδυση προσφέρει στην Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων την άνεση να διευρύνει το όραμά της για το μέλλον με νέα, ακόμα πιο μεγαλόπνοα σχέδια.

vikos_LPR50770

Όσο για το περιβάλλον, η εταιρεία τηρεί απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις της, υλοποιώντας έργα εξοικονόμησης ενέργειας για τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, όπως φωτοβολταϊκά πάνελ στις στέγες των εργοστασίων, εγκατάσταση μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας για την παρακολούθηση και τη διαχείριση του ενεργειακού κόστους και αντικατάσταση του φωτισμού με LED.

Για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων αυτό που την κάνει πιο ισχυρή είναι ότι πρόκειται για μια εταιρεία με άκρως ανθρωποκεντρική φιλοσοφία. Θεωρεί ότι οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη αξία από τους αριθμούς και γι΄ αυτό επενδύει στην κοινωνία και στο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο συμβάλλει στην επιτυχημένη πορεία της. Πίσω από το όνομα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, βρίσκεται η μακρόχρονη προσπάθεια μιας οικογένειας με όραμα, καθώς όλα ξεκίνησαν ως μια απλή σκέψη που στην πορεία εξελίχθηκε σε χείμαρρο ανάπτυξης. Επενδύοντας στην καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο, η εταιρεία περνά στη νέα εποχή και προχωρά σταθερά, υπηρετώντας την φύση και τον άνθρωπο.

factory_vikos_sign

Related posts

Αρτοποιός: «Κάποιοι βάζουν τις φωτιές για να σπάνε πλάκα»

timesadmin

ΕΛΑΣ: Επιχείρηση για τα «εγκλήματα δρόμου» στο κέντρο της Αθήνας – 21 συλλήψεις

timesadmin

Μεγάλη Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» – Η Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Δέμα από την Πολωνία περιείχε 113 κροτίδες – Συνελήφθη 50χρονη κατά την παραλαβή

timesadmin

Καιρός: Υποχωρούν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δύσκολο τριήμερο με μελτέμια

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε πατέρας που παρενοχλούσε τη 17χρονη κόρη του – «Κακό είναι που φιλάω στο στόμα τα παιδιά μου;»

timesadmin