ΗΠΑ:-Υποχώρησε-το-καταναλωτικό-κλίμα-τον-Ιούλιο,-αλλά-βελτιώθηκαν-οι-προσδοκίες-για-τον-πληθωρισμό
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Υποχώρησε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούλιο, αλλά βελτιώθηκαν οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό

Το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούλιο, ωστόσο οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό το επόμενο έτος και μετά βελτιώθηκαν, σύμφωνα με έρευνα την Παρασκευή.

Η προκαταρκτική μέτρηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν για τον συνολικό δείκτη καταναλωτικού κλίματος έφτασε στις 66 μονάδες αυτόν τον μήνα, σε σύγκριση με την τελική μέτρηση 68,2 τον Ιούνιο. Οικονομολόγοι οι οποίοι συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μια προκαταρκτική μέτρηση στις 68,5 μονάδες.

“Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές εξακολουθούν να πλήττονται από τον αντίκτυπο των υψηλών τιμών, παρόλο που αναμένουν ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μετριάζεται τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε η διευθύντρια της Surveys of Consumers, Joanne Hsu.

“Με επερχόμενες τις εκλογές, οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται μια ουσιαστική αβεβαιότητα στην πορεία της οικονομίας, αν και υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία ότι το πρώτο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ άλλαξε τις οικονομικές τους απόψεις”.

Η μέτρηση της έρευνας για τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό ενός έτους μειώθηκε στο 2,9%, από 3% τον Ιούνιο. Οι πενταετείς προοπτικές πληθωρισμού μειώθηκαν επίσης στο 2,9%, από 3% τον προηγούμενο μήνα.

Related posts

Γιατί μετανάστες ψηφίζουν την ξενοφοβική AfD

wp-needuser

Hürriyet: Συνεργασία έκπληξη Ελλάδας – Τουρκίας στον ΟΑΣΕ

protothema.gr

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την ΕΕ να προχωρήσει στην επιβολή εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ

wp-needuser

Η διαμετακόμιση φυσικού αερίου της Gazprom μέσω Ουκρανίας συνεχίσθηκε σήμερα παρά τις μάχες στην πόλη Σούντζα

timesadmin

Πρότυπα “κλιματικά ομόλογα” εκδίδει η Ιαπωνία

timesadmin

“Άλμα” άνω του 35% για τη MorphoSys, μετά τις αναφορές για πιθανή εξαγορά από τη Novartis

timesadmin