ΗΠΑ:-Αναβάλλεται-η-επίσκεψη-του-Ισραηλινού-υπουργού-Άμυνας-στην-Ουάσινγκτον
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αναβάλλεται η επίσκεψη του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας στην Ουάσινγκτον

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ αποφάσισε να αναβάλει την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιούσε αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Με την αναβολή της επίσκεψης, αναβάλλεται για αργότερα και η συζήτηση που επρόκειτο να έχει για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Λόιντ Όστιν.

“Μόλις ενημερωθήκαμε ότι ο υπουργός Γκάλαντ αναβάλλει το ταξίδι του στην Ουάσινγκτον”, είπε η εκπρόσωπος Σαμπρίνα Σινγκ, παραπέμποντας στην ισραηλινή κυβέρνηση για περισσότερες εξηγήσεις.

Πολλά ισραηλινά μέσα, που επικαλούνται καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζουν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε τον υπουργό να αναβάλει την επίσκεψή του. Ο Νετανιάχου θέλει πρώτα να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και η ισραηλινή κυβέρνηση να εγκρίνει την “απάντηση” που θα δώσει το Ισραήλ για την ιρανική επίθεση στο έδαφός του, την 1η Οκτωβρίου.

Η Σαμπρίνα Σινγκ είπε ότι η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με τους Ισραηλινούς αναφορικά με αυτήν την “απάντηση”. “Δεν θα κάνω εικασίες για τη μορφή που θα μπορούσε να πάρει”, πρόσθεσε.

Πηγή: ---

Related posts

Ρωσία: Η Βρετανία παραμένει “εχθρική χώρα” και μετά τη νίκη των Εργατικών

James Rollner

Μακρόν: Θα παραμείνω πρόεδρος της Γαλλίας έως το 2027, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις βουλευτικές εκλογές

protothema.gr

Γάζα: 21 νεκροί, δεκάδες τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα σε περιοχή με σκηνές δυτικά της Ράφα

timesadmin

Τουρκία: Νέα μέτρα κατά του Ισραήλ προανήγγειλε ο Τούρκος ΥΠΕΞ

protothema.gr

Να επιτραπεί στο Κίεβο να πλήξει στόχους στο ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα: Μια ακόμη κόκκινη γραμμή που η Δύση φαίνεται έτοιμη να περάσει

timesadmin

Γερμανία: Προς μια “Συμμαχία Ρόμπερτ Χάμπεκ”;

wp-needuser