ΗΠΑ:-Αισθητή-μείωση-των-προσλήψεων-τον-Ιούλιο-–-12200-νέα-μισθολόγια-στον-ιδ.-τομέα
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αισθητή μείωση των προσλήψεων τον Ιούλιο – 122.00 νέα μισθολόγια στον ιδ. τομέα

Σημαντική επιβράδυνση παρουσίασε η δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Ιούλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της ADP.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση οι αμερικανικές επιχειρήσεις προσέθεσαν μόλις 122.000 θέσεις εργασίας αυτό τον μήνα, ο μικρότερος αριθμός που έχει παρατηρηθεί από τον Ιανουάριο και σημαντικά χαμηλότερος από τον ανοδικά αναθεωρημένο των 155.000 νέων θέσεων του Ιουνίου. 

Παράλληλα, οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Ιούλιο ήταν σημαντικά λιγότερες και από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, των οποίων η μέση πρόβλεψη ανέμενε ότι θα επαναλαμβάνονταν οι 150.000 νέες θέσεις που είχε δείξει και η πρώτη μέτρηση του Ιουνίου.

Η ADP ανέφερε επίσης ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 4,8% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ένα επίπεδο μειωμένο κατά 0,1% από του Ιουνίου και το χαμηλότερο εδώ και τρία χρόνια, από τον Ιούλιο του 2021.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP Νέλα Ρίτσαρντσον, “με την επιβράδυνση των αυξήσεων η αγορά εργασίας εναρμονίζεται με την προσπάθεια της Federal Reserve να επιβραδύνει τον πληθωρισμό”, με την ίδια να σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι “αν ο πληθωρισμός επανέλθει ανοδικά, αυτό δεν θα οφείλεται στους μισθούς”.

Στην πρώτη αντίδραση των αγορών, τα futures της Wall Street συνεχίζουν ανοδικά όπως και νωρίτερα, αλλά με μεγαλύτερη βαρύτητα προς τον ευαίσθητο σε θέματα επιτοκίων τεχνολογικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, τα futures του τεχνολογικά σταθμισμένου Nasdaq σημειώνουν κέρδη 2% και του S&P κινούνται στο +1,2%, ενώ του Dow Jones ενισχύονται ελαφρώς κατά 0,2%.

Σημειώνεται ότι η έκθεση της ADP είθισται να είναι προπομπός της επίσημης μέτρησης του υπουργείου Εργασίας για τα μισθολόγια στη χώρα πλην γεωργικών δραστηριοτήτων, η οποία δημοσιεύεται την Παρασκευή και εκτιμάται ότι θα δείξει μείωση στις 185.000 νέες θέσεις εργασίας από τις 206.000 του Ιουνίου.

Related posts

Αλ. ντε Κρόο: “Απαράδεκτες” οι δηλώσεις του πάπα για τις αμβλώσεις και τις γυναίκες

James Rollner

Ο Ισραηλινός στρατός λέει ότι έπληξε 60 στόχους της Χεζμπολάχ

James Rollner

Βρετανία: Νέες κυρώσεις με στόχο τον ρωσικό “στόλο φάντασμα”

timesadmin

N. Δένδιας: Aμυντικός βραχίονας της ΕΕ συμβατός με το ΝΑΤΟ

timesadmin

ΗΠΑ: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των ομήρων από τη Γάζα

timesadmin

Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει τη σύλληψη τεσσάρων τζιχαντιστών που διενήργησαν την επίθεση στη Μόσχα

timesadmin