Ευ.-Μυτιληναίος:-Αυστηρή-κριτική-στην-Ευρώπη-για-την-πράσινη-μετάβαση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευ. Μυτιληναίος: Αυστηρή κριτική στην Ευρώπη για την πράσινη μετάβαση

Τις ανεπάρκειες και τα στρατηγικά λάθη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα ενεργειακής πολιτικής και ενίσχυσης της βιομηχανίας επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος μιλώντας σήμερα στην Ετήσια Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς (International Organization of Securities Commissions – IΟSCO). 

Ο επικεφαλής της  Mytilineos επισήμανε για άλλη μια φορά ότι η συζήτηση στην Ευρώπη έχει επικεντρωθεί στην πράσινη μετάβαση, εις βάρος όμως της οικονομικής βιωσιμότητας.  

Σε αυτό το πλαίσιο επισήμανε ότι η Ευρώπη βιάστηκε να στραφεί μακριά από το φυσικό αέριο, τονίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει για δεκαετίες ακόμα. Αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δίκτυα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές για να μπορέσουν να συνεχίσουν να σηκώνουν την παραγωγή από τις -. 

Κάλεσε ταυτόχρονα την Ευρώπη να στηρίξει τις βιομηχανίες της, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τόσο την Κίνα, όσο και τις ΗΠΑ. “Θα πρέπει να κατανοήσει η Ε.Ε. ότι χωρίς ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής θα χάνει έδαφος”, ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 

Related posts

Παρεμβάσεις για ακρίβεια, στέγαση – Τι εξετάζεται

wp-needuser

Συνωστισμός για δηλώσεις συνταξιούχων που εργάζονται

timesadmin

Νίκος Παπαθανάσης: Στηρίζουμε με σημαντικά εργαλεία την επιχειρηματικότητα

wp-needuser

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλευρό των πληγέντων αγροτών και κτηνοτρόφων του Έβρου

timesadmin

ΤτΕ: Αμετάβλητο το ποσοστό αντικυκλικού κεφαλαιακού αποθέματος ασφαλείας για το γ΄ τρίμηνο 2024

protothema.gr

Φορέας Ακινήτων: Τι προβλέπουν οι αποφάσεις για δανειολήπτες – επενδυτές

wp-needuser