Εταιρεία-κολοσσός-ετοιμάζει-εργοστάσιο-αυτοκινήτων-στην-Τουρκία
AYTOKINHTO

Εταιρεία κολοσσός ετοιμάζει εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Τουρκία

Εταιρεία κολοσσός ετοιμάζει εργοστάσιο αυτοκινήτων στην Τουρκία

Αν ισχύουν τα όσα δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι η εταιρεία κολοσσός είναι σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και αναμένεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κάνει σύντομα τις ανακοινώσεις της συμφωνίας.

Top Gear TEAM

BYD Dolphin

Η Τουρκία θα παρουσιάσει σύντομα συμφωνία με την κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD για την κατασκευή εργοστασίου αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στα δυτικά της χώρας, δήλωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να ανακοινώσει τη συμφωνία κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην επαρχία Μανίσα, όπου θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή δεν έχουν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως.

Η BYD και η τουρκική προεδρία αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το νέο εργοστάσιο μπορεί να δώσει στη BYD ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία η Τουρκία έχει συνάψει συμφωνία τελωνειακής ένωσης. Η ΕΕ έχει αυξήσει τους δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών ηλεκτρικών οχημάτων, πλήττοντας την BYD με πρόσθετη επιβάρυνση 17,4% επιπλέον του υφιστάμενου συντελεστή 10%.

Υπάρχει επίσης μια εγχώρια αγορά που πρέπει να εξυπηρετηθεί, με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αντιπροσωπεύουν το 7,5% των πωλήσεων αυτοκινήτων πέρυσι στην Τουρκία, μια χώρα με πληθυσμό σχεδόν 90 εκατομμυρίων κατοίκων.

BYD Atto 3

BYD Atto 3

Η Τουρκία δήλωσε στις 5 Ιουλίου ότι υπαναχωρεί από τα σχέδια που ανακοίνωσε πριν από σχεδόν ένα μήνα για την επιβολή πρόσθετου δασμού 40% σε όλα τα οχήματα από την Κίνα, επικαλούμενη προσπάθειες για την ενθάρρυνση των επενδύσεων.

Η απόφαση αυτή ακολούθησε συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνόδου του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στην Αστάνα του Καζακστάν.

Η BYD έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Κίνα, καθώς έχει γίνει η μάρκα αυτοκινήτων με τις περισσότερες πωλήσεις στην χώρα. Ο κατασκευαστής με έδρα τη Σενζέν έχει δηλώσει ότι θα φέρει τα φθηνότερα ηλεκτρικά του στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Seagull hatchback που τα στελέχη του αναμένουν να πωληθεί για λιγότερο από 20.000 ευρώ.

BYD Seagull EV

BYD Seagull 

Η BYD ετοιμάζει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο κατασκευής επιβατικών αυτοκινήτων στην Ουγγαρία, το οποίο στοχεύει να λειτουργήσει πριν από το 2026. Η αυτοκινητοβιομηχανία άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο EV στη Νοτιοανατολική Ασία στις 4 Ιουλίου, στην Ταϊλάνδη. Η BYD έχει επίσης αναλάβει ένα πρώην εργοστάσιο της Ford Motor στη Βραζιλία και εξετάζει τοποθεσίες για ένα εργοστάσιο στο Μεξικό.

Οι πωλήσεις της BYD εκτινάχθηκαν στο ρεκόρ των 982.747 οχημάτων το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένες κατά περισσότερο από 40% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Αν και οι πωλήσεις της BYD στην Ευρώπη είναι χαμηλές, αυξάνονται γρήγορα και η εταιρεία οργανώνει μια σημαντική προωθητική ενέργεια μάρκετινγκ στην Ευρώπη, παίρνοντας τη θέση της Volkswagen ως κύριος χορηγός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Πηγή: Automotive News Europe

Related posts

Video: H απίθανη Lotus Type 66 από κοντά

timesadmin

Η Mercedes 540K του 1937 το καλύτερο κλασικό στο Pebble Beach

timesadmin

Το υλικό μπαταρίας που υπόσχεται θαύματα στα ηλεκτρικά οχήματα

James Rollner

Πόσο προβληματικό είναι το Emergency Braking στα αυτοκίνητα

timesadmin

Η Nio “αυγατίζει” τους σταθμούς ανταλλαγής μπαταρίας EV στην Ευρώπη

timesadmin

Giorgetto Giugiaro: Το Tesla Cybertruck είναι ο “Πικάσο των αυτοκινήτων”

timesadmin