ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδιο στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής – Η Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε την παρουσία Χουρδάκη

Επεισόδιο στη Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής – Η Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε την παρουσία Χουρδάκη

Προσερχόμενη στη Διάσκεψη και διαπιστώνοντας την παρουσία Χουρδάκη αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος με ποια ιδιότητα βρίσκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής στην αίθουσα και ποιους εκπροσωπεί

Χρήστος Μπόκας

Επεισόδιο καταγράφηκε στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να καταγγέλει την παρουσία και συμμετοχή του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη στο κορυφαίο κοινοβουλευτικό όργανο.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ομάδα ανεξάρτητων βουλευτών (Σπαρτιάτες, Α. Λινού, Μ. Σαλμάς, Μ. Χουρδάκης, Α. Παπαϊωάννου κ.α.) έστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ζητώντας να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων ως εκπρόσωπός τους ο κ. Χουρδάκης όπως προβλέπει το άρθρο 13 του Κανονισμού της Βουλής.

Να σημειωθεί πως κ. Χουρδάκης, όπως και η μητέρα του του Αρετή Παπαϊωάννου εξελέγησαν με την Πλεύση Ελευθερίας αλλά λίγους μήνες μετά την εκλογή τους ανεξαρτητοποιήθηκαν αρνούμενοι να επιστρέψουν την έδρα τους.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου προσερχόμενη το πρωί της Πέμπτης στην Διάσκεψη και διαπιστώνοντας την παρουσία του κ. Χουρδάκη αναρωτήθηκε σε έντονο ύφος με ποια ιδιότητα βρίσκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής στην αίθουσα και ποιους εκπροσωπεί.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατήγγειλε παράλληλα απόπειρα «να μπουν από το παράθυρο οι Σπαρτιάτες στην Διάσκεψη» προσθέτοντας ότι η «Διάσκεψη έχει κρίσιμο ρόλο και με αυξημένες πλειοψηφίες λαμβάνει αποφάσεις για τους επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών».

Πάντως, πηγές από το προεδρείο σημειώνουν ότι το αίτημα που κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές στηρίζεται στις πρόνοιες του κανονισμού λειτουργίας του κοινοβουλίου και πως ενδεχόμενη απόρριψη του θα ήταν αντιθεσμική.

Επίσης, ο κ. Χουρδάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι η ενέργειά τους δεν έχει πολιτικό κίνητρο και έγινε για να εξυπηρετηθεί η ομάδα των ανεξάρτητων σε καθαρά διαδικαστικά θέματα. «Δεν υπάρχει πολιτική κόλλα. Δεν θα σχηματίσουμε κοινοβουλευτική ομάδα» είπε.

Ειδήσεις σήμερα:Οι σφοδροί άνεμοι του τυφώνα Μίλτον «ξήλωσαν» τμήματα της στέγης θολωτού σταδίου στη Φλόριντα – Δείτε βίντεοΟ Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν νεκρός επί τουλάχιστον 5 ώρες μέσα στην πισίνα – Θρήνος για τον θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστήViral η φωτογραφία γαμπρού που κάθεται και δουλεύει στο λάπτοπ κατά τη δεξίωση του γάμου του – «Θλιβερό»

Χρήστος Μπόκας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

LIVE UPDATE


LIVE UPDATE


-







Related posts

Η Αχτσιόγλου «καρφώνει» τον Παπανώτα: «Σεξισμός, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας και μισογυνισμός»

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Αποδοκιμασίες σε βάρος στελεχών από υποστηρικτές του Κασσελάκη

timesadmin

Κικίλιας: «Δίνουμε τη μάχη της αντιπυρικής περιόδου μέρα με την ημέρα»

James Rollner

Κύκλοι ΠΑΣΟΚ σε Δούκα: Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα

timesadmin

Κεχαγιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών: «Η κυβέρνηση ενέπαιξε τον ελληνικό λαό και ειδικά τους Βορειοελλαδίτες»

protothema.gr

Τέσσερις δομικές αλλαγές για την αποτροπή της οπαδικής βίας – Κάμερες και ταυτοπροσωπία στα εισιτήρια

timesadmin