Επίσημο:-Το-νέο-mg-hs-παρουσιάστηκε-στο-goodwood
AYTOKINHTO

Επίσημο: Το νέο MG HS παρουσιάστηκε στο Goodwood

Με παρουσία στο top 10 των πωλήσεων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες εκ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο η σημαντικότερη, παρουσιάστηκε στο Goodwood Festival of Speed το MG HS SUV.

Η τρίτη γενιά του αυτοκινήτου της θρυλικής φίρμας, η οποία ανήκει πλέον στον κινεζικό κολοσσό SAIC είναι σημαντικά ανανεωμένη εμφανισιακά, όπως εξάλλου περιμέναμε με βάση τις δηλώσεις των στελεχών της MG. 

Η MG γιορτάζει την 100η επέτειό της στο Goodwood Festival of Speed αυτό το τετραήμερο και τα ολοκαίνουργια MG HS με θερμικούς κινητήρες βενζίνης αλλά και plug in υβριδικά συστήματα κίνησης, φέρνουν σε ακόμη πιο εκσυγχρονισμένη μορφή την value for money φιλοσοφία της φίρμας η οποία συνδυάζεται με μια εκτεταμένη σειρά νέων χαρακτηριστικών, αυξημένο χώρο στην καμπίνα και βελτιωμένο στυλ.

Ο David Allison, επικεφαλής του τμήματος προϊόντων και σχεδιασμού της MG Motor UK, σχολιάζει: “Το απερχόμενο SUV HS ήταν εξαιρετικά δημοφιλές. Ωστόσο, τα νέα μοντέλα SE και Trophy ανεβάζουν τον πήχη με ακόμα περισσότερο εξοπλισμό και λειτουργικότητα, μια χαρακτηριστική εμφάνιση MG που ξεχωρίζει το HS από τα άλλα SUV και μια επιλογή προηγμένων κινητήρων βενζίνης και plug-in υβριδικών κινητήρων. Αυτό το δυνατό πολυεργαλείο της MG προσθέτει τώρα ακόμη περισσότερα στο παιχνίδι του”. 

Μια επιλογή προηγμένων, αποδοτικών κινητήρων βενζίνης MG και PHEV Το νέο MG HS προσφέρει στους πελάτες την επιλογή μεταξύ κινητήρων βενζίνης ή PHEV (plug-in hybrid). Το σύστημα κίνησης PHEV, το οποίο συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων 142 ίππους με έναν ηλεκτροκινητήρα 222 ίππων, προσφέρει εντυπωσιακή επιτάχυνση με τα 0-62 km/h να επιτυγχάνονται σε 6,8 δευτερόλεπτα. 

MG HS 2024

Ο κινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μεγάλη μπαταρία 24,7kWh και μια γεννήτρια υψηλής απόδοσης 67kW για να προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία οδήγησης έως και 120 χλμ. Αυτό διαφοροποιεί το MG HS από τον ανταγωνισμό με την ικανότητά του να διανύει μεγαλύτερες αποστάσεις με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Το νέο MG HS προσφέρεται επίσης με έναν νέας γενιάς βενζινοκινητήρα 1.5 turbo που αποδίδει 169 ίππους και 275Nm ροπής, ικανό να επιτύχει 0-100km/h σε 9,4 δευτερόλεπτα. Εξοπλισμένο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων στο βασικό εξοπλισμό, διατίθεται επίσης αυτόματο κιβώτιο DCT 7 ταχυτήτων. 

Το νέο MG HS εγκαινιάζει μια πιο εκλεπτυσμένη εμφάνιση, με μακρύτερο μεταξόνιο για μεγαλύτερη ευρυχωρία στο εσωτερικό της καμπίνας και εκλεπτυσμένες εξωτερικές αναλογίες με μικρότερες προεξοχές και ανοδική γραμμή στο πίσω μέρος. Σε σύγκριση με το απερχόμενο μοντέλο, το νέο MG HS είναι κατά 14 χιλιοστά φαρδύτερο στα 1.890 χιλιοστά και κατά 45 χιλιοστά μακρύτερο στα 4.655 χιλιοστά (4.670 χιλιοστά για τα μοντέλα PHEV), αλλά το κομψό νέο προφίλ του μειώνει το συνολικό του ύψος κατά περίπου 30 χιλιοστά. 

MG HS 2024

Το μεταξόνιο έχει επιμηκυνθεί κατά 45mm στα 2.765mm, δημιουργώντας μια πιο αθλητική σιλουέτα και βελτιώνοντας τον εσωτερικό χώρο. Η εντυπωσιακή εμπρός μάσκα συνεχίζει τη σχεδιαστική γλώσσα της MG τελευταίας γενιάς, όπως πρωτοεμφανίστηκε στο νέο MG3, ενώ οι νέοι, λεπτότεροι προβολείς φέρνουν ένα πιο τεχνολογικό θέμα στο SUV, που συνδέεται με ένα κεντρικό μαύρο πάνελ που τονίζει το πλάτος του νέου αυτοκινήτου. 

Στο πίσω μέρος, και επαναλαμβάνοντας τη σχεδίαση των προβολέων, τα πίσω φώτα LED συνδέονται με ένα κεντρικό μοτίβο, ενώ ένα σχήμα Χ εισάγει μια αναγνωρίσιμη φωτεινή υπογραφή τη νύχτα. 

Τα νέα μοντέλα HS SE και Trophy υπογραμμίζουν έντονα την επιθυμία της MG να προσφέρει ακόμη περισσότερη λειτουργικότητα, χώρο, άνεση και μια κομψή, σύγχρονη καμπίνα και όλα αυτά ως στάνταρ εξοπλισμό. Η τεχνολογική προσφορά έχει εξελιχθεί με το HS να διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών. 

Η κεντρική οθόνη είναι αφιερωμένη στο infotainment με υπηρεσίες ζωντανής πλοήγησης που περιλαμβάνουν τον καιρό, ζωντανές ενημερώσεις κυκλοφορίας, πρόσβαση στο Amazon Music και συνδεσιμότητα smartphone μέσω Android Auto και Apple CarPlay. Τα μοντέλα Trophy επωφελούνται επίσης από μια νέα κάμερα περιμετρικής θέασης 360° και ασύρματη φόρτιση smartphone στον βασικό εξοπλισμό. 

MG HS 2024

Η δεύτερη εικονική οθόνη οδηγού 12,3 ιντσών προσφέρει δύο θέματα – ανοιχτό και σκούρο – και τρεις ξεχωριστές λειτουργίες – Χάρτης, Ψηφιακή και ADAS. Κάθε μία από αυτές προσφέρει τη δική της μοναδική διάταξη, εστιάζοντας είτε σε μια κυλιόμενη οθόνη πλοήγησης, είτε σε μια απλοποιημένη σύνοψη μόνο των πιο σημαντικών πληροφοριών οδήγησης, είτε σε μια απεικόνιση του οχήματος και του περιβάλλοντος χώρου σε πραγματικό χρόνο, που τροφοδοτείται από τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού. 

Σε όλο το εσωτερικό, τα νέα ποιοτικά υλικά με κορυφαία στοιχεία δημιουργούν μια πιο φιλόξενη και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, η οποία ενισχύεται από τα βασικά σημεία επαφής – ένα νέο τριάκτινο τιμόνι με βελτιωμένους διακόπτες και έναν σύγχρονο επιλογέα ταχυτήτων τύπου σαμπρέλας. 

MG HS 2024

Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 44 λίτρα για να φτάσει τα 507 λίτρα, ενώ το φαρδύτερο εξωτερικό επιτρέπει μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης για όλους τους επιβάτες. Οι αυξημένες επιλογές αποθήκευσης μέσα στην καμπίνα εξασφαλίζουν άφθονο χώρο για τα καθημερινά σύνεργα. 

Τα κυριότερα σημεία της σειράς HS η MG συνεχίζει να προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής για τους πελάτες της και το νέο HS διαθέτει μια σειρά από βασικές αναβαθμίσεις των προδιαγραφών σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το νέο, πλήρως εξοπλισμένο μοντέλο Trophy, το οποίο διαθέτει πλέον στάνταρ ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με διαμαντένια κοπή, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και αναδιπλούμενους θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες με μνήμη, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού 6 κατευθύνσεων με ρύθμιση οσφυϊκής χώρας, ηλεκτρική πίσω πόρτα, κάμερα περιμετρικής θέασης 360°, ηχοσύστημα 8 ηχείων, iSmart με ζωντανές υπηρεσίες, ασύρματη φόρτιση smartphone και λειτουργία Vehicle-to-Load (V2L) στα μοντέλα PHEV. 

Τα νέα MG HS SUV αναμένεται να ξεκινήσουν να παραδίδονται στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου όπου παρουσιάστηκαν στο τέλος Ιουλίου, ενώ οι plug in υβριδικές εκδόσεις αναμένονται τον Σεπτέμβριο του 2024. 

Πηγή: topgeargreece.gr

Related posts

WRC Ράλι Χιλής: Νικητής ο Tanak, πρωταθλήτρια η Toyota

timesadmin

Επίσημο: Το επόμενο Golf GTI θα είναι ηλεκτρικό-πότε έρχεται

timesadmin

Μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία ετοιμάζει νέο γύρο απολύσεων στην Ευρώπη

protothema.gr

Αυτό είναι το πιο καλοκαιρινό Fiat 500 και κοστίζει κάτι παραπάνω

wp-needuser

Αυτή είναι η νέα κινεζική φίρμα που έρχεται στην Ευρώπη

protothema.gr

Το πιο δυνατό Defender παραγωγής που έγινε ποτέ λέγεται Octa

wp-needuser