AYTOKINHTO

Επίσημο: Πολύ σημαντική συμφωνία μεταξύ Porsche και ClearMotion, το νέο μεγάλο παίκτη στην αυτοκίνηση

Μόνο στο topgeargreece.gr έχετε διαβάσει για την ClearMotion και πώς η “πονηρή” Nio έκλεισε συμφωνία μαζί της. Τελικά επιβεβαιώνεται η σημασία που δώσαμε καθώς η Porsche μόλις ανακοίνωσε συνεργασία με την ClearMotion.

Top Gear TEAM

Porsche Macan Turbo 2024

Σε περίπτωση που διαβάζετε τακτικά topgeargreece.gr μπορεί να είδατε πρόσφατα ένα άρθρο για την ClearMotion. Η συντακτική ομάδα μας είχε εντοπίσει πόσο σημαντική εταιρεία είναι η ClearMotion αλλά δεν περιμέναμε τόσο άμεση “επιβεβαίωση” καθώς μόλις ανακοινώθηκε ότι η Porsche έκλεισε συμφωνία με την ClearMotion. 

Η ανακοίνωση της Porsche και του CEO της ClearMotion

“Η ClearMotion, ο ειδικός στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων πλαισίου με έδρα τη Βοστώνη, και η Porsche AG υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των προηγμένων συστημάτων πλαισίου. Αντικείμενο της συμφωνίας είναι η αύξηση των φημισμένων υψηλών επιδόσεων του ήδη πολύ ευέλικτου και δυναμικού πλαισίου των μοντέλων της Porsche.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η Porsche και η ClearMotion θα συνεργαστούν τόσο στο ClearMotion1, μια τεχνολογία ενεργής ανάρτησης υψηλού εύρους ζώνης, όσο και στο RoadMotion, ένα λογισμικό αποτύπωσης του οδοστρώματος για προληπτικό έλεγχο του πλαισίου. Επιπλέον, η Porsche και η ClearMotion υπέγραψαν συμφωνία αδειοδότησης.

‘Η προγραμματισμένη συνεργασία έχει ως στόχο να θέσει τις βάσεις για την αξιολόγηση μιας ακόμη στενότερης συνεργασίας με την Clear Motion στο μέλλον’, λέει ο Ingo Albers, Αντιπρόεδρος Drive System της Porsche. Μελλοντικά, η χρήση των τεχνολογιών που αναπτύσσονται από κοινού για τα μοντέλα που κατασκευάζονται από άλλες μάρκες του ομίλου Volkswagen θα μπορούσε επίσης να είναι μια πιθανότητα.

‘Αυτή η συνεργασία θα δημιουργήσει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο βιώνουμε την οδήγηση σε ένα όχημα και για την επέκτασή μας στην ευρωπαϊκή αγορά. Ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε μια γόνιμη συνεργασία με την Porsche και την προοπτική οικοδόμησης μιας μακροπρόθεσμης, cross-brand συνεργασίας’, λέει ο Christian Steinmann, CEO της ClearMotion.

Tι είναι το σύστημα ClearMotion

Χρειάστηκαν περίπου οκτώ χρόνια για να αναπτυχθεί η τεχνολογία που έγινε το ClearMotion1.

Το υλικό που πωλεί η εταιρεία είναι ένας “έξυπνος ενεργοποιητής” με ενσωματωμένο ελεγκτή που η ClearMotion ονομάζει Activalve, ο οποίος παρακολουθεί, επεξεργάζεται και ανταποκρίνεται στις οδικές συνθήκες. Ο ενεργοποιητής μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα υπάρχον πλαίσιο σε κάθε γωνία, όπως ένα εξάρτημα ανάρτησης. 

Meet the Activalve, a software-centric electrohydraulic device that acts as the core of the ClearMotion1 system. An Activalve sits at each corner of the vehicle, where it monitors, processes, and responds to road conditions in real time. See how it works: https://t.co/r4tRzWP2Pp pic.twitter.com/sEWk6Zvd5E

— ClearMotion (@ClearMotionInc) January 11, 2024

Η ClearMotion παρέχει επίσης το λογισμικό που ελέγχει τα Activalves. Τα δεδομένα από το όχημα μεταφορτώνονται στο cloud και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της απόδοσης της ανάρτησης σε πραγματικό χρόνο.

Θα επανέλθουμε στην ClearMotion με την πρώτη ευκαιρία καθώς όπως φαίνεται η βοστωνέζικη εταιρεία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο θέμα ανάρτηση. 

Related posts

Skoda Octavia: Αυτό είναι το νέο μοντέλο του δημοφιλούς sedan

timesadmin

DS 7 VAUBAN: Θωρακισμένο plug-in υβριδικό SUV

timesadmin

Ακόμα πιο προσιτή τιμή για το παπί UM FLASH 125 LZ-κάτω από 2.000 ευρώ

protothema.gr

Μια οδηγός του ΟΑΣΑ μας ξεναγεί στα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία (video)

wp-needuser

Αποστολή στη Γαλλία Peugeot 3008: Πρώτη επαφή με το ολοκαίνουργιο SUV

timesadmin

Οργισμένο πλήθος έβαλε φωτιά σε αυτόνομη Jaguar (video)

timesadmin