Ο Ντόναλντ Τραμπ στράφηκε για ακόμη μια φορά κατά του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, εν αναμονή της απόφασης για τα επιτόκια.
“Ο άνθρωπος που τον τοποθέτησε στο ρόλο αυτό κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας του έκανε κακή δουλειά”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Επιπλέον, όπως μεταδίδει το Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, υποστήριξε ότι σκέφτηκε να διορίσει τον εαυτό του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.
“Ο Πάουελ είναι πολύ αργός. Μάλλον δεν θα μειώσει τα επιτόκια σήμερα. Έχει κάνει κακή δουλεία. Θα έπρεπε να είχε μειώσει τα επιτόκια κατά 2 μονάδες”, είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας ότι “αν η Fed μείωνε τα επιτόκια, θα δανειζόμασταν πολύ φθηνότερα”.