Επίδειξη-αισθητικής-από-την-ferrari-roma-spider-tailor-made
AYTOKINHTO

Επίδειξη αισθητικής από την Ferrari Roma Spider Tailor Made

Οι αισθητικές επεμβάσεις σε πολυτελή αυτοκίνητα είναι πολύ επικίνδυνο όταν διεκπεραιώνονται από ανεξάρτητους κατασκευαστές να δημιουργούν τερατουργήματα σαν και αυτό. Συνεπώς τα tailor made τμήματα τα λατρεύουμε γιατί φτιάχνουν αυτοκίνητα που τα ζηλεύεις, περισσότερο από όσο ζηλεύεις μια απλή Ferrari

Η νεότερη τέτοια επίσημη, εξατομικευμένη κατασκευή είναι αυτή η Roma Spider, προσεκτικά σχεδιασμένη από το τμήμα Tailor Made του Maranello. Θα εκτίθεται στο Μουσείο Enzo Ferrari στη Modena, κομμάτι μιας έκθεσης που τιτλοφορείται “Ferrari One of a Kind” και η οποία γιορτάζει την τέχνη και την καινοτομία που χαρακτηρίζουν τα προγράμματα εξατομίκευσης της Ferrari.

Καινοτομία μέσω της εξατομίκευσης

Η Ferrari Roma Spider Tailor Made δεν επικεντρώνεται μόνο στην αισθητική αλλά αναδεικνύει την προσέγγιση της Ferrari σε προηγμένες τεχνικές παραγωγής εξαρτημάτων και βιώσιμα υλικά. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι η καινοτόμος χρήση υφάσματος στο κεντρικό πάνελ των καθισμάτων, ραμμένο χειροποίητα με δέρμα και νήμα από ανακυκλωμένα ελαστικά. Αυτό αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της Ferrari να συνδυάσει την πολυτέλεια με τη βιωσιμότητα.

Ένα άλλο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η χρήση τεχνολογίας λέιζερ σε αλουμινένια εξαρτήματα του αμαξώματος. Για παράδειγμα, η εμβληματική ασπίδα της Ferrari στο εμπρόσθιο φτερό δημιουργείται με χάραξη λέιζερ, δείχνοντας ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Η Ferrari προσφέρει επίσης στους πελάτες τη δυνατότητα να εξατομικεύσουν το καπό με ένα μοναδικό σχέδιο πυξίδας και τις γεωγραφικές συντεταγμένες του Μαρανέλο, προσθέτοντας μια συμβολική πινελιά στην εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Ferrari Roma Spider Tailor Made

Η βιωσιμότητα παίζει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της Roma Spider. Μερικά εξαρτήματα του twin-turbo V8 κινητήρα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο αλουμίνιο που προέρχεται από τη διαδικασία παραγωγής στο χυτήριο της Ferrari.

Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο ενισχύει την αποκλειστικότητα του αυτοκινήτου, αλλά μειώνει και τα απόβλητα, αποδεικνύοντας τη δέσμευση της Ferrari στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα χωρίς να θυσιάζει την απόδοση ή την πολυτέλεια.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο topgeargreece.gr

Related posts

Nissan X-Trail N-Trek: Έκδοση για off road περιπέτειες

James Rollner

Τυχαίο παγκόσμιο ρεκόρ πλευρικών g από το απίθανο Donkervoort F22 (video)

timesadmin

Γιατί ο Musk απέλυσε όλη την ομάδα φορτιστών Tesla-το παρασκήνιο

timesadmin

Γιατί μας αρέσουν τόσο πολύ τα δερμάτινα καθίσματα στο αυτοκίνητο

protothema.gr

Στην Ελλάδα το νέο VW Golf-τιμές και εκδόσεις

timesadmin

H απάντηση της Toyota Ελλάς για το θέμα ασφάλειας σε Corolla και Yaris Cross

timesadmin