Εντείνεται-το-σκηνικό-ρήξης-στον-ΣΥΡΙΖΑ:-Τα-sms-για-συγκέντρωση-έξω-από-τον-χώρο-που-θα-συνεδριάσει-η-ΚΕ-και-η-αντίδραση-Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντείνεται το σκηνικό ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ: Τα sms για συγκέντρωση έξω από τον χώρο που θα συνεδριάσει η ΚΕ και η αντίδραση Κασσελάκη

Κλιμακώνεται η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββάτου, με τα ενδεχόμενα μιας ολικής ρήξης και διάσπασης να πλανώνται για τα καλά πάνω από την Κουμουνδούρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει για όλους και όλα στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και στον Νίκο Χατζηνικολάου τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Ως «προβοκάτσια» χαρακτήρισε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα το απόγευμα της Πέμπτης ο Στέφανος Κασσελάκης τα μηνύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με τα οποία μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ προσκείμενα στον πρώην πρόεδρο του κόμματος, καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει το όργανο το πρωί του Σαββάτου, ώστε να μην επιτευχθεί απαρτία.

«Επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω: Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την επίσκεψη του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, έτσι και τώρα, αποδοκιμάζω τέτοιες ενέργειες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Προσθέτει, ακόμη, ότι τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής «πρέπει να αφεθούν απερίσπαστα να λάβουν τις ευθύνες τους» και καταλήγει ότι «όλοι θα κριθούμε ψύχραιμα και ουσιαστικά, με τον μόνο τρόπο που αρμόζει: την ψήφο της βάσης».

Δείτε την ανάρτηση:

Επειδή τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα που αναπαράγουν sms με τα οποία καλούνται -δήθεν εκ μέρους μου- μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το ξενοδοχείο που θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, τονίζω:
Όπως και σε αντίστοιχες προβοκάτσιες που σχεδιάζονταν κατά την…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) October 10, 2024

Νωρίτερα, κύκλοι υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη φέρονται να προέβησαν σε μαζική αποστολή μηνυμάτων τόσο προς μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, όσο και προς μέλη και φίλους του κόμματος, με τα οποία καλούσαν σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο που αναμένεται να συνεδριάσει η Κ.Ε..

Στα μηνύματά τους αναφέρουν ότι τα μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη δεν θα παραλάβουν τις κάρτες τους, ούτε θα προσέλθουν στην αίθουσα της συνεδρίασης, ώστε με τον τρόπο αυτόν να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη απαρτία.

Δείτε τα μηνύματα που διακινήθηκαν:

Κασσελάκης: Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά τον ΣΥΡΙΖΑ – Να γίνει έρευνα από το κόμμα για τη διαρροή του «πόθεν έσχες»

«Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Παύλο Πολάκη στην Κουμουνδούρου.

«Με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα. Έπρεπε να ήμασταν όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις και να έχουμε έναν διάλογο για την ομαλή πορεία του κόμματος στην εκλογή προέδρου και επίσης για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου που θα πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωρά όλους τους συνέδρους, όχι επιλεκτική μεταχείριση», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στο εξώδικο που απέστειλε για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ικανοποιηθεί ήδη από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος με τη δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, όπως θα έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων.  Είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για τη διαρροή, ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων».

«Δεν έχω θέμα με επιθέσεις, αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα… », τόνισε ο κ. Κασσελάκης.

Μισό βήμα πίσω από τον Στέφανο Κασσελάκη για το εξώδικο – Το παρασκήνιο της συνάντησης με τον Παύλο Πολάκη στην Κουμουνδούρου

Η συνεδρίαση των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε τελικά στα γραφεία της Κουμουνδούρου, όμως σε αυτή συμμετείχαν μόνο ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Παύλος Πολάκης.

Η σύσκεψη που είχε προγραμματίσει ο βουλευτής Χανίων εξελίχθηκε σε ραντεβού για δύο, καθώς οι υπόλοιποι υποψήφιοι αποφάσισαν να μην παραστούν, εξαιτίας του εξώδικου που είχε αποστείλει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συγκεκριμένα μετά το εξώδικο του κ. Κασσελάκη προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, οι Νικόλας Φαραντούρης και Απόστολος Γκλέτσος αρνήθηκαν να προσέλθουν στην Κουμουνδούρου, ενώ η πλευρά του Σωκράτη Φάμελλου έθεσε τρεις προϋποθέσεις προκειμένου να παραστεί στη σύσκεψη, υπενθυμίζοντας ότι η αποστολή εξώδικης δήλωσης συνιστά «αδιανόητη και απαράδεκτη ενέργεια». Η πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη πυροδότησε νέο γύρο εσωστρέφειας εντός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δεδομένου ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει ανακαλέσει το εξώδικο κατά των κομματικών οργάνων.

Οι δηλώσεις Κασσελάκη μετά το τέλος της συνάντησης

Πρώτος στην Κουμουνδούρου έφτασε – γύρω στις 11.45 π.μ.- ο Παύλος Πολάκης και στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είναι η πρώτη φορά που επιστρέφει στα γραφεία της Κουμουνδούρου μετά την «καθαίρεσή» του.

Ο κ. Κασσελάκης πέρασε από όλους τους ορόφους και χαιρέτησε όλους τους εργαζόμενους. Μπήκε στο γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη και στη συνέχεια ανέβηκε στον έκτο όροφο όπου τον περίμενε ο Παύλος Πολάκης.

Το ραντεβού κράτησε μισή ώρα. Έγινε απόπειρα να συνδεθούν μέσω Zoom ο Απόστολος Γκλέτσος και ο Νικόλας Φαραντούρης όμως, απ’ ό,τι φάνηκε, δεν ανταποκρίθηκαν.

Σε δηλώσεις του αποχωρώντας από την Κουμουνδούρου, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι τον λυπεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση οι υποψήφιοι που θέλουν να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζήτησε να γίνει γρήγορα το συνέδριο.

Για το εξώδικο είπε ότι καλύφθηκε από την κίνηση της Πολιτικής Γραμματείας να αναρτήσει τα πόθεν έσχες όλων των υποψηφίων, ωστόσο περιμένει να γίνει η σχετική έρευνα για το πώς διέρρευσε επιλεκτικά το δικό του. Επίσης, ανέφερε με νόημα ότι δεν θα ταλαιπωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ νομικά.

«Με λυπεί η απουσία των άλλων που έχουν δηλώσει πρόθεση για υποψηφιότητα. Έπρεπε να ήμασταν όλοι εδώ χωρίς προϋποθέσεις και να έχουμε έναν διάλογο για την ομαλή πορεία του κόμματος στην εκλογή προέδρου και επίσης για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου που θα πρέπει να γίνει στην ώρα του και να χωρά όλους τους συνέδρους, όχι επιλεκτική μεταχείριση», είπε ο κ. Κασσελάκης.

Αναφερόμενος στο εξώδικο που απέστειλε για τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «Το περιεχόμενο έχει σε μεγάλο βαθμό ικανοποιηθεί ήδη από τη γρήγορη αντίδραση του κόμματος με τη δημοσιοποίηση και των υπολοίπων πόθεν έσχες με τους συνταγματικούς όρους της ισονομίας και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών, όπως θα έπρεπε να γίνει εκ των προτέρων.  Είναι σημαντικό να προβεί η γραμματεία σε έρευνα για τη διαρροή, ήταν μια επιλεκτική διαρροή στοιχείων».

«Δεν έχω θέμα με επιθέσεις, αλλά υπάρχουν μερικές φορές που κάποιοι πρέπει να θέσουν κάποια όρια. Δεν πρόκειται να ταλαιπωρήσω νομικά το κόμμα… », τόνισε.

.

«Στα πόσα λάθη καίγεται ο Πολάκης;» σχολίαζαν την Τετάρτη κομματικά στελέχη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, προσθέτοντας με νόημα ότι ο κ. Πολάκης, αν και μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δηλώνει ότι έκανε λάθος που πέρυσι προώθησε και στήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τις τελευταίες ώρες αποδεικνύεται ότι τελικά δεν μαθαίνει από τα λάθη του. «Το ερώτημα είναι: λαγός ή σωσίβιο του Κασσελάκη;» διερωτήθηκαν έντονα χθες τα ίδια στελέχη, κάνοντας λόγο για «κερκόπορτα», ενώ αρκετοί εντός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέδωσαν την κίνηση του κ. Πολάκη στην αγωνία της επόμενης ημέρας και στην… Κρήτη, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Δεδομένου ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα έχει να αντιμετωπίσει τον ξάδελφο του Στέφανου Κασσελάκη στον νομό Χανίων, η ισχυροποίησή του στον νομό Αττικής μετά την υποψηφιότητά του θα μπορούσε να τον κρατήσει σε κεντρικό ρόλο σε περίπτωση επανεκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς ο τελευταίος ξεκινά αύριο «πορεία στο λαό», δηλαδή προεκλογική εκστρατεία μιας εβδομάδας σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τετάρτης συζητήθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα διαγραφής του Στέφανου Κασελάκη που είχε υποβάλει ο πρώην βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Θέμης Μουμουλίδης.

Η πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε να μην συζητηθεί το αίτημα της διαγραφής, ενώ το Πειθαρχικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να στείλει επιστολή στον τέως πρόεδρο για να ανακαλέσει το εξώδικο που κατέθεσε κατά των κομματικών οργάνων.

Related posts

Βασίλης Κόκκαλης για Νίκο Παππά: «Υπερέβη τα όρια, ο ΣΥΡΙΖΑ τιμά τους αστυνομικούς»

timesadmin

Στην Ελλάδα υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ για τα ΕΑΣ – Αποκλειστικό

protothema.gr

Τριαντόπουλος: Ακόμη και εντός της επόμενης εβδομάδας η πρώτη αρωγή στους πυρόπληκτους

timesadmin

Η Ακρίτα κάνει αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου μετά τη μήνυση από την Μαρέβα Γκραμποφσκι

timesadmin

Συνάντηση Μητσοτάκη – Παπαστεργίου: «Πολύ σημαντική η ψηφιακή πρόοδος» – Τα εν εξελίξει έργα «στο τραπέζι»

protothema.gr

Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές και τρικάκια έξω από το γραφείο της Έλενας Ράπτη

wp-needuser