Ενιαίο-συντελεστή-ΦΠΑ-13%-σε-όλη-την-εστίαση,-πλην-αλκοολούχων-ποτών-ζητά-η-ΠΟΕΣΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών ζητά η ΠΟΕΣΕ

Ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αφορμή την αύξηση στο ΦΠΑ στο σερβιριζόμενο καφέ στο 24%.

“Η ανακοίνωση της αύξησης του ΦΠΑ στο 24% στον σερβιριζόμενο καφέ, γυρίζει την εστίαση στα σκληρά χρόνια των μνημονίων. Εξαθλιώνει οικονομικά τα καταστήματα εστίασης, προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και αύξηση τιμών που θα κληθεί να πληρώσει ο τελικός καταναλωτής. Η εστίαση είναι ενιαία!”, αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΕΣΕ τονίζοντας ότι η ομοσπονδία καθώς και δεκάδες ενώσεις και σύλλογοι εστίασης σε όλη την Ελλάδα συνυπογράφουν το κοινό αίτημα: “Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ 13% σε όλη την εστίαση, πλην αλκοολούχων ποτών”.

“Το δεσμευτήκατε το 2019, το επαναλάβατε το 2023, υλοποιήστε το σήμερα”, αναφέρει η ΠΟΕΣΕ υπενθυμίζοντας προς την κυβέρνηση την υπογραφή βουλευτικής τροπολογίας 2183/190 14/5/2019 που είχε καταθέσει στο παρελθόν.

Related posts

Με διπλό “κόφτη” η νέα εισφορά για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

timesadmin

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την κάλυψη εξόδων έκτακτου ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για πλημμυροπαθείς του “Daniel”

timesadmin

Πόλος έλξης για νέες εισαγωγές τραπεζών το Χρηματιστήριο Αθηνών

wp-needuser

Στα υψηλά ο αριθμός των αεροπορικών θέσεων για Ελλάδα για τη φετινή σεζόν

timesadmin

Β. Κορκίδης: Το παγκόσμιο εμπόριο έχει ανάγκη από ηρεμία

timesadmin

Προγράμματα ΜμΕ: Επιδοτήσεις 70% μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις περιοχές δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης

timesadmin