ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΕΔΕΠ: Από το 2012 έπρεπε οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ να έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της PCT θα έπρεπε να έχουν ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά από το 2012, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τον ΕΦΚΑ, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων (ΕΝΕΔΕΠ) στις προβλήτες του Πειραιά, Μάρκος Μπεκρής.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει την προσφυγή του ΣΕΒ προς το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2018 για το θέμα “αστήρικτη”, καθώς, όπως είπε, “οι εργολάβοι δεν είναι μέλη της και δεν έχουν έννομο συμφέρον”.

Πρόσθεσε, δε, η απόφαση του ΣτΕ για το θέμα μπορεί να μην έχει εκδοθεί ακόμα, ωστόσο επεσήμανε ότι Dport θα έπρεπε να έχει εντάξει του εργαζόμενους από το 2012.

Τόνισε ότι η εταιρεία έχει ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης προκειμένου να βγει νέα ειδικότητα αλλά με αυτό τον τρόπο είπε χάνεται η αναδρομικότητα.

Ο κ.Μπεκρής είπε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΕΔΕΠ και την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιανουαρίου θα υπάρξει ενημέρωση των εργαζομένων για το θέμα αυτό αλλά και της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας που λήγει μέσα στο 2024

Related posts

Χ. Φαφαλιός (Committee του Λονδίνου): Οι προκλήσεις της ναυτιλίας και το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση

timesadmin

Συσκέψεις του ΥΠΑΑΤ με παραγωγικούς κλάδους της Θεσσαλίας

timesadmin

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς επικροτεί τη συγκρότηση μεικτού συνεργείου αντιμετώπισης παρεμπορίου

timesadmin

Πρόστιμα 1,2 εκατ. ευρώ και έλεγχοι κατά του εργασιακού trafficking

timesadmin

Τα 33 προαπαιτούμενα που ξεκλειδώνουν το Ταμείο Ανάκαμψης

timesadmin

Ποιους και πόσους θα ελέγξει η Επιθεώρηση Εργασίας

timesadmin