ΣΙΝΕΜΑ

Εμπόλεμη Ζώνη

Εμπόλεμη Ζώνη

Εντυπωσιακά κινηματογραφημένη δράση και εικονογραφία που συναρπάζει καλλωπίζουν μια ελαττωματική περιπέτεια με χαλασμένη ηθική πυξίδα.

Εμπόλεμη Ζώνη

Κατά τη διάρκεια μυστικής αποστολής, μια ομάδα Αμερικανών κομάντο που υποβοηθείται από drones παγιδεύεται σε μια αχανή ζούγκλα γεμάτη πάνοπλους τρομοκράτες. Στο πεδίο της μάχης, ο “ψαρωμένος” και σχεδόν άοπλος στρατιώτης τον οποίο υποδύεται ο Λίαμ Χέμσγουορθ και στην άλλη όχθη του ωκεανού ο βετεράνος χειριστής των ιπτάμενων φονικών μηχανών Ράσελ Κρόου. Η ταινία αποτυπώνει θαυμάσια αυτό το μεταίχμιο γενεών, ανάμεσα στις παραδοσιακές μορφές πολέμου και τις καινοτομίες που ακόμα δοκιμάζονται, χρησιμοποιώντας εντυπωσιακή εικονογραφία με υποδειγματική πλανοθεσία, απηχώντας νοερά τον κλασικό “Κυνηγό” (1987).

Πού είναι, λοιπόν, το πρόβλημα; Αφενός, στην ανάδειξη ενός ικανοποιητικού εχθρού. Αντίπαλος των στρατιωτών είναι ένας σαδιστής μουσουλμάνος, ο οποίος απεικονίζεται τόσο γραφικά που φτάνει στα όρια του ρατσισμού. Αφετέρου, στον τρόπο με τον οποίο η ταινία αντιλαμβάνεται τη χρήση της βίας. Ο αναμενόμενος πλην επιτηδευμένος κυνισμός του κακού, αυτόν που αξιακά υποτίθεται αντιμάχεται ο κεντρικός ήρωας, αίφνης υιοθετείται από τον ίδιο ως ένδειξη πολεμικής “ενηλικίωσης”. Μια άστοχη σεναριακή επιλογή, η οποία ρομαντικοποιεί επικίνδυνα μια περιπέτεια αμφίβολης πολιτικής νομιμότητας.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Εμπόλεμη Ζώνη

Εμπόλεμη Ζώνη

Κατά τη διάρκεια μυστικής αποστολής, μια ομάδα Αμερικανών κομάντο που υποβοηθείται από drones παγιδεύεται σε μια αχανή ζούγκλα γεμάτη πάνοπλους τρομοκράτες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα Τέλος και Μια Αρχή

Related posts

Εμίρ Κουστουρίτσα από την Αθήνα εναντίον όλων

timesadmin

Hot or Not #115: Από το ανανεωμένο Cine Paris μέχρι τον νέο κύκλο του Maestro

timesadmin

Priscilla: Ταινία της Σοφία Κόπολα για την ερωτική ζωή και τον γάμο του Elvis Presley

timesadmin

Ο σύγχρονος φινλανδικός κινηματογράφος σ’ ένα αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη

protothema.gr

Ο Κανόνας του Παιχνιδιού

timesadmin

Ένα ΠΣΚ γεμάτο ταινίες στον Παρθενώνα Χαλιδικής τον Ιούλιο

James Rollner