ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΣΤΑΤ: Νέα ισχυρή αύξηση του δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το β’ τρίμηνο

Νέα ισχυρή αύξηση παρουσίασε ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές κατά το β’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του β΄ τριμήνου 2023 παρουσίασε αύξηση 11,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του β΄ τριμήνου 2022, έναντι αύξησης 25,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2022 με το 2021.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2023, ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του β΄ τριμήνου 2023 παρουσίασε αύξηση 30,5%, έναντι αύξησης 45,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του β΄ τριμήνου 2022 με το α΄ τρίμηνο 2022.

Ο εποχικά διορθωμένος Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές του β΄ τριμήνου 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α΄ τριμήνου 2023, παρουσίασε αύξηση 2,5%.

Related posts

Τελεσίγραφο Χατζηδάκη: Πρόστιμο 1.000 ευρώ στα ΤΑΞΙ που δεν αναρτήσουν πινακίδα για πληρωμή με POS

protothema.gr

ΔΥΠΑ: Έως την Παρασκευή 29/9, οι αιτήσεις για το στεγαστικό πρόγραμμα “Σπίτι μου”

timesadmin

Προϋπολογισμός: Το εν δυνάμει δημόσιο χρέος μέσω εγγυήσεων

timesadmin

“Σφίγγει το ζωνάρι” για έλλειμμα και χρέος στις χώρες της ευρωζώνης το Eurogroup – Το ανακοινωθέν

timesadmin

M. Ρήγας (Energean) στο EMGF: Όχι αλλά λόγια – Αποφάσεις στην ΕΕ για το φυσικό αέριο για να αποφευχθούν σοβαρές κοινωνικοοικονομικές συνέπειες

timesadmin

Θεσσαλονίκη: Δύο κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

timesadmin