AYTOKINHTO

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023 με 72 συμμετοχές

Στην επετειακή εκδοχή του αγώνα για τα 70 χρόνια παρουσίας του στη διεθνή αθλητική σκηνή, 72 πληρώματα από 31 χώρες θα πάρουν εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου. Αμέσως θα ακολουθήσει το φετινό highlight που είναι φυσικά η ΕΚΟ Super Special Stage στην Πλατεία Νερού. Μια υπερειδική για την οποία η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

O μεγαλύτερος αριθμός πληρωμάτων των τελευταίων 17 ετών συγκεντρώνεται στη λίστα συμμετοχών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023. Περισσότερες από τις φετινές 72 συμμετοχές, ο αγώνας παρουσίασε το 2006, χρονιά κατά την οποία από την ράμπα εκκίνησής του πέρασαν 84 αυτοκίνητα.

Πλην όμως της αριθμητικής πληρότητάς του, ο 10ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA διακρίνεται και για την ποιότητα των συμμετοχών σε κάθε κατηγορία, με τους διεκδικητές όλων των τίτλων να έρχονται στην Ελλάδα.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις Toyota Yaris Rally1

10 κορυφαία Rally1 αυτοκίνητα

Δέκα υβριδικά αυτοκίνητα κατηγορίας Rally1 θα αναμετρηθούν στα ελληνικά βουνά από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με την υποστηρικτική κατηγορία WRC2 να συγκεντρώνει επιπλέον τριάντα συμμετοχές. Την ίδια ώρα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική παρουσία θα είναι ισχυρή, με 20 πληρώματα, ενώ στην Ελλάδα θα κριθεί ο τίτλος για το Πρωτάθλημα Νέων, καθώς το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί τον έβδομο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος JWRC.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις Hyundai i20 N Rally1

Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2022, Toyota Gazoo Racing, θα παραταχθεί στον αγώνα με τέσσερα GR Yaris Rally1. Δίπλα στους συνήθεις ύποπτους, Kalle Rovanpera, Elfyn Evans και Takamoto Katsuta, οι Έλληνες θεατές θα έχουν την τύχη να δουν για ακόμα μία φορά τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Sebastien Ogier, o οποίος αγωνίζεται σε επιλεκτικούς αγώνες.

Η Hyundai Shell Mobis αναμένεται με τρία i20Ν Rally1, για τους σταθερούς στις τάξεις της, Thierry Neuville και Esapekka Lappi, αλλά και τον πολύπειρο Dani Sordo που επιστρατεύτηκε για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις Ford Puma Rally1

Μετά από μία σειρά μέτριων εμφανίσεων σε Εσθονία και Φινλανδία, η M-Sport Ford στοχεύει στην Ελλάδα να δώσει τέλος στο κακό σερί της. Πρώτο βιολί στην προσπάθειά της θα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2019, Ott Tanak, ενώ, με ακόμα δύο Puma Rally1 θα εμφανιστούν ο νεαρός Pierre-Louis Loubet, αλλά και ο Ιορδάνης Σερδερίδης με την ελληνική σημαία, στην τέταρτη συμμετοχή του στο φετινό Πρωτάθλημα, μετά τα Ράλλυ Μόντε Κάρλο, Μεξικό και Σαφάρι.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα συμμετοχών του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε στο topgeargreece.gr

Related posts

Επίσημο: Η Toyota ετοιμάζει ηλεκτρικό Hilux-πότε κυκλοφορεί

James Rollner

F1 Las Vegas GP: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης

timesadmin

Φυσικά και ξεπούλησε η Alfa Romeo 33 Stradale των 2 εκατ. ευρώ

timesadmin

Επίσημο: To προσιτό ηλεκτρικό Kia EV3 έρχεται με 600 χιλιόμετρα αυτονομίας

timesadmin

Τα 9 καλύτερα πρωτότυπα supercars της δεκαετίας 1990

protothema.gr

Toyota Land Cruiser SE: Δεν είναι αυτό που νομίζεις

timesadmin