Εκλογές-στη-Γαλλία-–-Εξελέγη-βουλευτής-ο-Ολάντ:-“Η-Αριστερά-νίκησε-τόσο-την-Ακροδεξιά-όσο-και-το-κεντρώο-προεδρικό-μπλοκ”,-δηλώνει
ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές στη Γαλλία – Εξελέγη βουλευτής ο Ολάντ: “Η Αριστερά νίκησε τόσο την Ακροδεξιά όσο και το κεντρώο προεδρικό μπλοκ”, δηλώνει

Ο τέως πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος εξελέγη βουλευτής στον β΄ γύρο στην 1η εκλογική περιφέρεια της Κορέζ με 43,29% των ψήφων, θα επιστρέψει στην Εθνοσυνέλευση, όπου εκλεγόταν από το 1988 έως το 1993 και στη συνέχεια από το 1997 έως το 2012, προτού εκλεγεί στην προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Ολάντ χαιρέτισε την εκλογή του και την αποτυχία του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού στην εκλογική του περιφέρεια.

Στη συνέχεια χαιρέτισε τη νίκη του μπλοκ του αριστερού Νέου Λαϊκού Μετώπου, θεωρώντας την ως αποτέλεσμα της “ενότητας της αριστεράς”, η οποία ανέλαβε τις ευθύνες της στο να αποτρέψει την άνοδο της ακροδεξιάς στην εξουσία, ενώ τόνισε την “ήττα της κεντρώας προεδρικής πλειοψηφίας”. Το αποτέλεσμα της συμμαχίας των αριστερών κομμάτων φέρνει “ικανοποίηση αλλά και ευθύνη”, σύμφωνα με τον ίδιο, καθώς το αριστερό μπλοκ διαθέτει “μόνο σχετική πλειοψηφία”.

Related posts

Ουκρανία: Τουλάχιστον 29 οι νεκροί από ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις – Χτυπήθηκε παιδιατρικό νοσοκομείο

protothema.gr

Ο Όρμπαν θέλει μεγαλύτερη ενοποίηση της ΕΕ σε αγορές και άμυνα, αλλά όχι σε πολιτικά ζητήματα

wp-needuser

Μεσανατολικό: Απαισιοδοξία από την ισραηλινή πλευρά για τις διαπραγματεύσεις εκεχειρίας

protothema.gr

ΗΠΑ προς Μακρόν: Η Ουκρανία δεν ζητά ξένους στρατιώτες, αλλά εργαλεία και μέσα για να πολεμήσει τη Ρωσία

protothema.gr

Ουκρανία: Διατάσσει την εσπευσμένη απομάκρυνση κατοίκων κοινοτήτων ανατολικής περιφέρειας

protothema.gr

Το Ισραήλ ελέγχει πλέον τη Ράφα, διαβεβαιώνει ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ

James Rollner