Εκλογές-ΠΑΣΟΚ:-Εκατέρωθεν-αιχμές-Ανδρουλάκη-–-Δούκα-για-το-«ναυάγιο»-στο-debate-–-Αγώνας-δρόμου-για-συμμαχίες-πριν-από-τον-β’-γύρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Εκατέρωθεν αιχμές Ανδρουλάκη – Δούκα για το «ναυάγιο» στο debate – Αγώνας δρόμου για συμμαχίες πριν από τον β’ γύρο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει, ωστόσο το πολυαναμενόμενο debate μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα «ναυάγησε», καθώς δεν βρέθηκε κοινός τόπος για τη διεξαγωγή του, με την μία πλευρά να επιρρίπτει τις ευθύνες στην άλλη για την ματαίωση της τηλεμαχίας.

Οι τόνοι ανέβηκαν τις τελευταίες ημέρες, καθώς καμία πλευρά δεν φαινόταν διατεθειμένη να αναλάβει την ευθύνη για την ακύρωση του debate, το οποίο είχε συμφωνηθεί ως προς το πλαίσιο διεξαγωγής.

Το debate δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των υποψηφίων, καθώς, υπήρχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνα, ενώ ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης είχε προγραμματίσει ομιλία στον Πύργο. Για την Πέμπτη, επίσης, υπήρχε έντονος προβληματισμός σχετικά με την τηλεθέαση, καθώς αγωνίζεται η Εθνική Ελλάδος.

Επίσης, την Παρασκευή, ο κ. Ανδρουλάκης έχει ήδη από καιρό προγραμματίσει την κεντρική του ομιλία στη Θεσσαλονίκη, κάτι που δεν μπόρεσε να αλλάξει.

Κόντρα Ανδρουλάκη – Δούκα για το debate

Η κάθε πλευρά κατηγορεί την άλλη για προσχηματικούς λόγους και αποφυγή του διαλόγου.

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εκφράζεται η ανησυχία ότι ένα νέο debate θα μπορούσε να αλλοιώσει τις θετικές εντυπώσεις που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των έξι υποψηφίων. Επίσης, χαρακτηρίζουν την πρόταση για διεξαγωγή debate το Σάββατο ή ανήμερα των εκλογών ως «προσχηματική» και τονίζουν ότι δεν συμβάλλει στο κύρος της όλης διαδικασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη, δεδομένης της σημερινής εξ αναβολής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, οι πρόσφορες ημέρες για τη διεξαγωγή debate ήταν η Πέμπτη ή η Παρασκευή.

«Το επιτελείο μας κατέβαλε προσπάθεια να επαναπρογραμματιστεί σε άλλη ημερομηνία η μεγάλη συγκέντρωση μας στη Θεσσαλονίκη, που εδώ και μέρες είχαμε επιλέξει να είναι η αυλαία της προεκλογικής μας εκστρατείας, καθώς δεν είχε πραγματοποιηθεί κομματική εκδήλωση στον πρώτο γύρο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Το debate πρέπει να μην αντιστρέψει τις πολύ καλές εντυπώσεις, που άφησε η προηγούμενη τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ των 6 υποψηφίων Προέδρων και να είναι μια πολιτικά προωθητική διαδικασία εξασφαλίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό ακροατήριο και κατ’ επέκταση τη μεγαλύτερη επιδραστικότητα, προϋποθέσεις που δεν πληρούνται την Πέμπτη είτε γίνει το debate σε ζώνη χαμηλής τηλεθέασης είτε απέναντι από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας.

Η πρόταση για διεξαγωγή debate το Σάββατο ή ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών είναι εντελώς προσχηματική και δεν συμβάλει στο κύρος της όλης διαδικασίας», ανέφερε η πλευρά Ανδρουλάκη, «καρφώνοντας» την πλευρά του Χάρη Δούκα σχετικά με όσα πρότεινε.

Από την πλευρά του Χάρη Δούκα, οι συνεργάτες του αφήνουν αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ότι η δική του πλευρά δεν ήθελε να γίνει το debate .

«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν θέλει το debate», απάντησε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Δήμαρχος Αθηναίων, με αφορμή τα όσα ανέφεραν στελέχη της πλευράς Ανδρουλάκη.

«Μετά από 2 μέρες διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως  φαίνεται, από την πλευρά του κ. Ανδρουλάκη, ήταν προσχηματικές, το επιτελείο του ανακοίνωσε  σήμερα ότι το debate δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί.

Η πρότασή μας ήταν σαφής: Debate οποιαδήποτε ώρα και μέρα. Όσο για τις δικαιολογίες περί Δημοτικού Συμβουλίου στην Αθήνα υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε ανακοινώσει, ήδη από τη Δευτέρα, προεκλογική ομιλία σήμερα στον Πύργο.

Ο κ. Ανδρουλάκης απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν επιθυμεί τον δημοκρατικό διάλογο στο ΠΑΣΟΚ. Απέδειξε ότι δεν τιμά τις δημόσιες δεσμεύσεις του» αναφέρει η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα.

Ο ίδιος ο κ. Δούκας, απαντώντας σε ερώτηση για τη διεξαγωγή του debate, σημείωσε: «Από την πρώτη στιγμή έχω πει ότι είμαι διαθέσιμος. Δεν έχω βάλει καμία εκδήλωση στο πρόγραμμά μου τις επόμενες μέρες για να υπάρχει ευελιξία και να οριστεί ημερομηνία».

Γερουλάνος: Πολύ λυπηρό που δεν θα διεξαχθεί το debate

Ο Παύλος Γερουλάνος, μίλησε στο ΕΡΤNews και σχολίασε πως είναι «πολύ λυπηρό και κρίμα που δεν θα διεξαχθεί» το debate.

«Δεν μπορώ να ξέρω τους λόγους που δεν γίνεται ή το σκεπτικό της κάθε πλευράς, αλλά είναι σίγουρα ένα είναι κρίμα. Είναι κρίμα, διότι θεωρώ ότι κάθε τέτοια διαδικασία, όπως και το προηγούμενο, βγάζει κάτι το οποίο ο κόσμος το ζυγίζει. Θα ήταν πολύ σημαντικό για τη δημοκρατική διαδικασία. Θυμίζω ότι όταν είχα κατέβει για το Δήμο με τον κύριο Μπακογιάννη, τον κύριο Ηλιόπουλο και τον κύριο Σοφιανό, πρέπει να είχαμε κάνει πάνω από δέκα debate. Μάλιστα είχαμε πάει στις γειτονιές και μιλούσαμε με τον κόσμο κτλ. Και νομίζω ήταν μια πολύ σημαντική διαδικασία για όλους μας», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Ο Παύλος Γερουλάνος είπε πως δεν έχει μιλήσει με την κ. Διαμαντοπούλου, ενώ εξήγησε σχετικά με τις συναντήσεις που είχε με τους κυρίους Δούκα και Ανδρουλάκη πως, «αυτό το οποίο έκανα με τους δύο συνυποψήφιους, είναι να συναντηθώ μετά από δικό τους αίτημα και θεώρησα ότι έπρεπε να τους δώσω κάποια από τα πράγματα με τα οποία πορεύτηκα σε αυτές τις εκλογές, για να διαλέξουν εκείνοι από εδώ και πέρα».

«Δεν είμαι εγώ ο πρόεδρος που θα τους πει τι θα κάνουν, αλλά θεωρώ, επειδή τους άκουσα και στα debate και σε όλη τους την προεκλογική εκστρατεία ότι ήταν ανοιχτοί σε προτάσεις από τους άλλους συνυποψήφιους, θεώρησα δεδομένο ότι όφειλα να τους καταθέσω αυτές τις προτάσεις», επανέλαβε.

Ζυμώσεις και διεργασίες πριν από τον δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Ενόψει της εκλογικής μάχης της Κυριακής, οι δύο υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας, συνεχίζουν τις επαφές και τα «ανοίγματα». Μετά τα ραντεβού με τον Παύλο Γερουλάνο, και οι δύο συναντήθηκαν διαδοχικά την Τετάρτη με την Άννα Διαμαντοπούλου, συζητώντας για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και την ανασυγκρότηση του κόμματος.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, παρά το γεγονός ότι δηλώνει πως δεν επιθυμεί να κατευθύνει τους ψηφοφόρους και κρατά ίσες αποστάσεις από τους δύο υποψηφίους του δεύτερου γύρου, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στις εκλογές της Κυριακής. Μετά την ολοκλήρωση των διαδοχικών συναντήσεων με τον Χάρη Δούκα και τον Νίκο Ανδρουλάκη δήλωσε, μεταξύ άλλων, πώς ήταν πολύ σημαντική για την επόμενη ημέρα και το κίνημα η συνάντηση με τους δύο.

«Αποτυπώθηκε την Κυριακή μια νέα ανθρωπογεωγραφία, χρειάζεται συνέδριο ανασυγκρότησης. Δεν θα δώσω κατεύθυνση στους πολίτες, ο καθένας θα κρίνει. Προσωπικά έχω καταθέσει τις θέσεις μου. Πάμε ξανά κάλπες, να ψηφίσουν ότι θέλουν οι πολίτες», υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Διέψευσε κατηγορηματικά αν συζήτησε με τους δύο διεκδικητές της ηγεσίας κάποιο ρόλο της στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών. Όπως τόνισε «κανένας ρόλος, καμία τέτοια συζήτηση. Θα είμαι εδώ».

Μετά τη συνάντηση με την κ. Διαμαντοπούλου στο γραφείο της, ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος Προέδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχαμε μιλήσει από την πρώτη στιγμή μετά τα αποτελέσματα με την Άννα Διαμαντοπούλου και είχαμε πει ότι θα βρεθούμε από κοντά όπως και έγινε σήμερα. Είχαμε μία αναλυτική συζήτηση σε εξαιρετικό κλίμα και μιλήσαμε για την αναγκαία σύνθεση διαφορετικών ρευμάτων και τάσεων για ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ που θα νικήσει. Σε κάθε περίπτωση με την Άννα θα είμαστε μαζί την επόμενη μέρα».

Related posts

Υπουργείο Υποδομών: Αυτό είναι το σχέδιο για την συνολική αναβάθμιση του ελληνικού σιδηρόδρομου

timesadmin

Ευρωεκλογές 2024: Η Λατινοπούλου «σφήνα» στην άνοδο Βελόπουλου – 19% αλλά με αύξηση μόλις 54.000 ψήφων η ελληνική ακροδεξιά

wp-needuser

Μητσοτάκης από τα Καλάβρυτα: Προστατεύουμε τα ελληνικά προϊόντα – Η εποχή που κάποιοι πουλούσαν φέτα χωρίς να είναι φέτα, έχει παρέλθει

timesadmin

Ενας χρόνος από το θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη – Την Κυριακή το μνημόσυνο στα Χανιά

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: «Η δημόσια τηλεόραση δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της ΝΔ και της κυβέρνησης» – Η απάντηση του προέδρου της ΕΡΤ

wp-needuser

Ράμμος: Η ΑΔΑΕ θα εφαρμόσει «κατά γράμμα και κατά κεραία» την απόφαση του ΣτΕ για την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη

timesadmin