ΕΕ:-Πρόστιμο-200-εκατ.-ευρώ-στην-Ουγγαρία-για-μη-εφαρμογή-της-μεταναστευτικής-πολιτικής
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Πρόστιμο 200 εκατ. ευρώ στην Ουγγαρία για μη εφαρμογή της μεταναστευτικής πολιτικής

Η Ουγγαρία καλείται να καταβάλει πρόστιμο ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ λόγω μη εφαρμογής θεσπισμένων μέτρων που αφορούν στην μεταναστευτική πολιτική της χώρας, όπως απαιτείται από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2020.

Ακόμα, το πρόστιμο περιλαμβάνει επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ για κάθε ημέρα που περνάει έως ότου τελικά θέσει σε εφαρμογή τα εν λόγω μέτρα. 

Στην ετυμηγορία του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανέφερε ότι η Ουγγαρία δεν έλαβε μέτρα “για να συμμορφωθεί με την απόφαση του 2020 όσον αφορά το δικαίωμα των αιτούντων διεθνή προστασία να παραμείνουν στην Ουγγαρία εν αναμονή οριστικής απόφασης επί της προσφυγής τους κατά της απόρριψης της αίτησής τους και την απομάκρυνση των παρανόμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών”.

Η ουγγρική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την απόφαση. 

Η κυβέρνηση είχε προηγουμένως υποστηρίξει ότι η απόφαση του 2020 ήταν ανούσια, καθώς είχε ήδη κλείσει τις λεγόμενες “ζώνες διέλευσης”, ενώ παράλληλα είχε σκληρύνει τους κανόνες για να αποκλείσει μελλοντικούς αιτούντες άσυλο.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι άνθρωποι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις ασύλου μόνο εκτός των συνόρων της Ουγγαρίας, στις πρεσβείες της στη γειτονική Σερβία ή την Ουκρανία. Όσοι προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα απωθούνται συστηματικά.

Related posts

Ρωσία: Έχοντας εγκλωβιστεί στο Crocus City Hall την ώρα της επίθεσης, μια Ρωσίδα αποχαιρέτισε τον κόσμο με ηχητικά μηνύματα

timesadmin

Ο Μερτς προτείνει στον Σολτς σχήμα “στενής συνεργασίας”

protothema.gr

Ρωσία: Η αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα προειδοποιεί ότι επίκειται τρομοκρατική επίθεση

protothema.gr

Λιθουανία: Η Ευρώπη πρέπει να αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για να στηρίξει την Ουκρανία

timesadmin

Χαμάς για πυραυλική επίθεση των Χούθι: “Το Ισραήλ δεν θα είναι ασφαλές”

wp-needuser

Οι ΗΠΑ εφαρμόζουν νέους ελέγχους στην προηγμένη τεχνολογία μαζί με διεθνείς εταίρους

protothema.gr