19.7 C
London
Tuesday, June 24, 2025

Εγκαίνια Έκθεσης Φρέντη Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – «Εργαζόμαστε για την προβολή της Πατρίδας μας και των θέσεων της στο εξωτερικό

Date:

Related stories

Η Ελλάδα ξοδεύει ήδη το 3% του ΑΕΠ για την Άμυνα – Τι αναμένεται να πει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα ξοδεύει ήδη το 3% του ΑΕΠ για την Άμυνα - Τι αναμένεται να πει ο Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του αναμένεται να υπογραμμίσει την αξιοπιστία της Ελλάδας ως συμμάχου, καθώς τηρούσε τη δέσμευση περί αμυντικών δαπανών του ΝΑΤΟ ακόμη και στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης - DW:…

Εγκαίνια Έκθεσης Φρέντη Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – «Εργαζόμαστε για την προβολή της Πατρίδας μας και των θέσεων της στο εξωτερικό»

Εγκαίνια Έκθεσης Φρέντη Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – «Εργαζόμαστε για την προβολή της Πατρίδας μας και των θέσεων της στο εξωτερικό»

Η έκθεση με θέμα «Ιστορία, πολιτισμός και παραδοσιακά προϊόντα ελληνικών Περιφερειών» έχει ως στόχο την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, της λαογραφίας και των αυθεντικών προϊόντων της πατρίδας μας

Εγκαίνια Έκθεσης Φρέντη Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - «Εργαζόμαστε για την προβολή της Πατρίδας μας και των θέσεων της στο εξωτερικό»

Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: «Ιστορία, πολιτισμός και παραδοσιακά προϊόντα ελληνικών Περιφερειών» που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης 23-26 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (αίθουσα YEHUDI MENUHIN), με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών παρουσίασε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, υπό τη μουσική υπόκρουση Βορειοηπειρώτικης ορχήστρας.

Εγκαίνια Έκθεσης Φρέντη Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - «Εργαζόμαστε για την προβολή της Πατρίδας μας και των θέσεων της στο εξωτερικό»

Βασικός σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, της λαογραφίας και των αυθεντικών προϊόντων της πατρίδας μας. Ειδικά περίπτερα από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου παρουσιάζουν τοπικά προϊόντα και οπτικοακουστικό υλικό.

Παράλληλα, εκτίθενται παραδοσιακές φορεσιές των περιοχών αυτών, καθώς και της Βορείου Ηπείρου, ενώ λαμβάνει χώρα έκθεση φωτογραφίας με προσωπικότητες, ήρωες και γεγονότα του 1821-1830 από τον καλλιτέχνη Ηλία Περγαντή.

Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας, Επίσκοπος Τανάγρας, Απόστολος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Αναστασία Σίμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Λυσσαρίδης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βρυξελλών, Λίτσα Κάτσα-Τομαρά, οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς και Δημήτρης Τσιόδρας, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Παπανδρέου και Σάκης Αρναούτογλου.

Εγκαίνια Έκθεσης Φρέντη Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - «Εργαζόμαστε για την προβολή της Πατρίδας μας και των θέσεων της στο εξωτερικό»

Στην εκδήλωση, επίσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Αλιείας της Ε.Ε., κ. Βαγγέλης Δεμίρης. Τέλος, την αμέριστη στήριξή τους έδειξαν με την παρουσία τους η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο.

Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης, δήλωσε:

«Με την εκδήλωση που διοργανώνουμε, θέλουμε να δώσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «άρωμα» Ελλάδας, καθώς και να αναδείξουμε τις δυνατότητες της χώρας μας στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού. Τομείς που μπορούν να συνδεθούν και να βοηθήσουν τη χώρα μας να αναπτυχθεί πάνω στις βαθιές ρίζες και γερές βάσεις που διαθέτει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δημήτρη Πτωχό και Χριστόδουλο Τοψίδη, καθώς και τους Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, Νίκο Λυσσαρίδη, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς και Αναστασία Σίμου που ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για αυτόν τον σκοπό.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την προβολή της Πατρίδας μας και των θέσεων της στο εξωτερικό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

-

Τι τρέχει με τις μπίρες χωρίς αλκοόλ; Ανεβάζουν σάκχαρο, τριγλυκερίδια και χοληστερόλη σύμφωνα με μελέτη

Έρχεται «σοκ και δέος» για συγκεκριμένους κάτοχους αυτοκινήτων

H σημερινή είναι η πιο τυχερή ημέρα του χρόνου – Τα 5 ζώδια που ευνοούνται

6+1 πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν στη Φλωρεντία

Πώς θα κάνεις καριέρα στα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου

Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν σε αντικαθιστά — σε εξελίσσει!

Οι 10 χώρες με τους πιο γερασμένους πληθυσμούς: Η Ελλάδα στη λίστα

Πόσο «έξυπνοι» είμαστε τελικά; Αυτός είναι ο χάρτης με το μέσο IQ του πλανήτη

Ο πασίγνωστος καρπός που προφυλάσσει από παχυσαρκία, υπέρταση και σάκχαρο

Δείτε Επίσης

Latest stories

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here