AYTOKINHTO

Είναι επικίνδυνη η κρυφή λειτουργία “Elon” στα Tesla;

Η Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας απειλεί την Tesla με πρόστιμο 120 εκατομμυρίων ευρώ αν δεν λάβει μέτρα για την κρυφή λειτουργία “Elon” στα αυτοκίνητα της

Top Gear TEAM

Tesla Autopilot

Μια επιστολή με αίτημα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κρυφή λειτουργία “Elon Mode” απέστειλε η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), στην Tesla. Στο έγγραφο ζητούνται ενέργειες και η αυτοκινητοβιομηχανία ενημερώνεται πως αν δεν τις κάνει μπορεί να δεχθεί πρόστιμο μέχρι και 131 εκατομμύρια δολάρια. Το θέμα αφορά όλους τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τις λειτουργίες FSD και Autopilot της Tesla

Tesla σε λειτουργία FSD πλήρους αυτόνομης οδήγησης

Τι είναι το “Elon Mode”; 

Το λογισμικό της Tesla όταν είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία Full-Self Driving (FSD) ή η αντίστοιχη Autopilot που είναι το σύστημα υποβοήθησης, είναι προγραμματισμένο να στέλνει ειδοποιήσεις στους οδηγούς, ώστε να διατηρούν την προσοχή τους και τα χέρια τους στο τιμόνι. 

Το σύστημα ειδοποιεί με ηχητικά μηνύματα που γίνονται όλο και πιο δυνατά μέχρι να απενεργοποιηθεί αυτόματα. Πρόκειται για μια βασική λειτουργία για το σύστημα αυτόματου πιλότου καθώς είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας για τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το κινητό τους, αποκοιμιούνται ή κάνουν άλλα πράγματα κατά την κίνησή τους με το αυτοκίνητο.

Tesla Autopilot

Η κρυφή λειτουργία “Elon Mode” είναι μια διαμόρφωση του συστήματος που κλείνει τις ειδοποιήσεις και επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το Autopilot για μεγαλύτερη διάρκεια και συνεπώς απόσταση, χωρίς να χρειάζεται να ακουμπούν το τιμόνι ή να έχουν την προσοχή τους στο αυτοκίνητο. 

Ζητείται πλήρης απάντηση από την Tesla 

Το έγγραφο είναι παλιότερο και το βασικό αίτημα προς την Tesla είναι να δώσει πλήρη αναφορά και απαντήσεις, σχετικά με τις διαμορφώσεις του συστήματος Autopilot. O NHTSA ενημερώθηκε πριν από μερικές ημέρες για το “Elon Mode” και θορυβήθηκε όταν ο τρόπος με τον οποίο μπορεί κανείς να κάνει τη ρύθμιση αυτή άρχισε να γίνεται γνωστός στο internet. 

Elon Musk

Έτσι ζήτησε εξηγήσεις και “απείλησε” μάλιστα πως αν δεν καταφέρει η Tesla να συμμορφωθεί στο αίτημα και να τις παρέχει θα επιβάλει πρόστιμο 24.220 ευρώ ημερησίως με ανώτερο ποσό για το πρόστιμο αυτό τα 121.086.198 ευρώ. Η διορία ήταν μέχρι τις 25 Αυγούστου, οπότε αν έχει υπάρξει εξέλιξη από εκείνη την μέρα και έπειτα προφανώς θα την πληροφορηθούμε σύντομα. 

Related posts

Η GTD είναι η ισχυρότερη Mustang που φτιάχτηκε ποτέ

timesadmin

F1 GP Σιγκαπούρης: Περίπατος του Lando Norris-μείωσε κι άλλο τη διαφορά από Verstappen

timesadmin

F1 GP Ισπανίας κατατακτήριες: Εντυπωσιακή pole position για Lando Norris

James Rollner

Αντίο Bugatti W16: Μια τελευταία βόλτα με τις Veyron και Chiron

timesadmin

Citroen Basalt: Νέο μικρό coupe SUV από τους Γάλλους

James Rollner

Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει 900 εκατ. ευρώ για εθελουσία

wp-needuser